Vlastní bydlení za pomoci stavebního spoření

Vlastní bydlení za pomoci stavebního spoření

Sdílejte

vlastní bydleníBydlení. Pro někoho vysněný cíl, kdy se těší na samotnost, svobodu a vlastní život, jiný se tohoto kroku zase děsí. Každý jsme jiný. Ať na to máme pohled jakýkoliv, rozhodně bychom si vždy měli ujasnit finance. Financování nového bydlení, rekonstrukce a renovace je důležitým krokem, než se do samotného činu pustíme.

Bydlení ve vlastním je skvělé, ale…

Pořízení nemovitosti v současné době pro mladé lidi není určitě jednoduché. Možnosti jsou obrovské, ale měli bychom si ujasnit zdroj financí. Ne každý má to štěstí, že by se k němu dostala vysoká částka, z které si vlastní bydlení pořídí. Nemusí se jednat ale o koupi nemovitosti. Řeč je ale i o rekonstrukci a renovaci, které se mohou velmi prodražit, a nemusíme mít z vlastních úspor připravené peníze.

Právě v těchto případech se může hodit stavební spoření. Spoření, které z již názvu ukazuje své zaměření. Tím je samozřejmě stavba. Ať je to investice do nové nemovitosti, ale i investice do rekonstrukce a renovace.

Stavební spoření není pasé

Každý rok slýcháme z médií, že stavební spoření je omezováno a znevýhodňováno. Ne všechno je ale tak, jak média prezentují a jedná se stále o nejvýhodnější formu spoření a možnost, jak získat potřebné finance na stavební úpravy nebo rekonstrukci domu.

Na co lze vlastně úvěr ze stavebního spoření využít? Úvěr nabízí široké spektrum využití, které pokrývá a kdy jej můžete využít. Kupříkladu se jedná o koupi nemovitosti, rekonstrukci, zabezpečení proti vloupání, stavební materiál, výměna oken nebo dveří, požární zabezpečení, oplocení pozemku, přístavba domu, výtah, půdní vestavba bytu nebo ústřední topení či napojení na inženýrské sítě.

Nebojte se a dobře si vyberte

Na trhu je hned několik druhů stavebního spoření. Díky konkurenci má tak koncový klient dobré podmínky na výběr a je vlastně pouze na něm, který produkt si vybere. Je třeba si ale dobře promyslet, co je tou nejlepší volbou a které výhody opravdu klient využije. Počítejte i s tím, jaké jsou podmínky ukončení, sankce nebo jaké jsou další připomínky ze strany spořitelny.

Rate this post
Sdílejte