Dětský pokoj – Jak ho zařídit

Dětský pokoj – Jak ho zařídit

Sdílejte

dětský pokoj

Dětský pokoj – Jak ho zařídit

Přírůstek je na cestě a vy stále nevíte, jak mu zařídit pokoj. Bude to chlapeček nebo holčička? Vymalujeme pokoj na modro nebo na růžovo? A jak by měl vlastně celkově vypadat? Všechno řeší světlé barvy navozující příjemnou atmosféru a pocit bezpečí a to jak maminkám, tak i miminkům.

Novorozenec napřed barvy moc nevnímá, protože všechno je pro něj nové, zajímavé a složité. Později mu ale určitě udělá radost malý motýlek na stěně, kytička nebo zvířátko. Naučí se poznávat tvary a barvy a jeho pokoj mu poslouží zároveň i jako kniha poznání.

dětský pokoj 2Problém většinou nastává s velikostí pokoje. Kterou místnost mu věnovat? Jestli jste ochotni kvůli novému přírůstku přestěhovat celý byt či dům, je to také jedna z variant, ale proč prostě neudělat pokojíček z místnosti, kterou jste už předem vybrali? Pokoj nemusí být nijak velký, protože se dá opticky zvětšit jak barvou stěny, tak rozestavěním nábytku.

Zdi pro miminko by ale měly být hezky barevné, například žluté, růžové nebo fialkové. Není na škodu nalepit nebo pověsit na zeď nějaké pěkné obrázky, či nálepky, nebo na zdi dokonce něco namalovat. Děťátko pak bude v krásném pokojíčku plném barev.

Mezi nezbytný nábytek patří postýlka a přebalovací pult, dále můžete pořídit i nějakou menší skříňku na hygienické potřeby pro miminko a na plínky, která se dá koupit i jako součást přebalovacího stolu, abyste nemusela chodit nikam daleko a mohla se jenom pohodlně sehnout pro potřebné věci. Co se týče barvy nábytku, měl by být opět světlejší – bílý nebo světle hnědý. Hodně tmavý nábytek není moc vhodný. Meze se nekladou ovšem ani tady, co se týče dekorací – i na skříňce může být nějaký ten brouček, ptáček či zvířátko, ale pozor, aby to nakonec v pokojíčku nevypadalo jako v zoologické zahradě.

Na trhu se objevují různé druhy postýlek od plastových, přes dřevěné, dokonce existují i železné. Většinou se ale setkáváme s dřevěnými variantami, někdy opatřenými malou konstrukcí na nebesa. Pak už stačí koupit jenom nějaké hezké povlečení. Na rám postýlky ještě můžete připevnit kolotoč se zvířátky či jinými veselými věcmi. Určité kolotoče dokonce hrají příjemnou uspávací melodii, na kterou ovšem některé děti reagují negativně. Určitě ale nic nepokazíte tichým kolotočem s poletujícími zvířátky a broučky.

Hezky vybavená místnost bude působit příjemně nejen na dítě, ale určitě i na vás.

Rate this post
Sdílejte