Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku? (třetí část)

Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku? (třetí část)

Sdílejte

Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku? (třetí část)

 

Deska ze žuly

Pokud se zahledíme na desku ze žuly, jde o něco jiného, něco vynikajícího. Snese náraz kvůli své tvrdosti, svojí stavbou snáší horké hrnce, chemické látky a čistění a pečování je snadné. Velký výběr barev vám přidává k tomu, aby tato deska ze žuly patřila mezi horké kandidáty, i když cenou je někde jinde, než lamino desky, ale za to jakou má skoro nekonečnou životnost, za to by mohlo stát, přemýšlet o ní. Nemyslíte?

 

Deska z umělého kamene

Není vyjímkou využití v dnešní době umělého kamene. Je složen z drti horniny, přidané pryskyřice a barviv. Lidé si docela tento materiál oblíbili. Tento materiál řadíme mezi tvrdé materiály, kdy oplývají i odolností. Žádná špína nikam nezaleze, protože tu nejsou žádné póry. Nepřekvapí je ani teplý hrnec. Nebojí se také chemických látek. Prostě skvělý materiál pro vyrobení pracovní desky.

Vrcholem je životnost, dokonale se zbavíte škrábanců a máte výběr z několik barev. Nikde nenajdete jakoukoliv spáru, špína má tak tabu.

 

Deska z ušlechtilého betonu

Je si hodně podobná s deskou ze žuly, akorát se jinak zpracovává. Není mu cizí vyšší teplota, umí si lehko s ní poradit. Tvrdost jméno této desky, měla by přeci něco vydržet, když je z betonu. Barviček nabízí plnou hrst, neměli byste se obávat, že nenajdete tu svoji. Omývat a omývat, tak to tu neplatí, deska nevyžaduje péči každou hodinu. Jaké hospodyňce by se také chtělo, když je ráda, že uvaří dobré jídlo, a pak si po běhání v kuchyni raději odpočine.

I když si každý při vyslovení možná představí beton někde venku, jenž má společné vlastnosti jako ušlechtilý beton. I tvárnost a odolnost proti teplu je spojuje. Ale pozor, žádný kontakt s horkými předměty. To je jediné, co tyto dva materiály rozděluje. Mohou se tak objevit malé prasklinky, skvrnky atd. I když jsme vám psali, že odolá proti teplejším hrncům, tak ale ne horkým. Je dobré po ukončení práce, celou kuchyňskou linku utřít.

 

Deska z keramiky

Ti, co neodolají keramice asi budou velmi spokojeni, když jim nabídneme možnost desky právě i z keramiky. Je pravda, že její využití je spíš na takových místech, jako jsou chaty, rekreační bydlení, aby se spíše chlubila svým vzhledem, než použitím. Nebojte se, že by nestála ani za starou grešli, to nikoliv. Nepřijde si na ní voda ani nečistoty. Hraje tu velkou roli též její příznivá cena.

Rate this post