Podle čeho vybírat dřez

Podle čeho vybírat dřez

Sdílejte

Podle čeho vybírat dřez

První část

Pokazil se vám starý dřez nebo chcete jen starý vyměnit za nový? Podle čeho ale vybírat, aby nám nějakou tu dobu vydržel?

Určitě byste se měli zaměřit na materiál. Materiál by měl vydržet vlhko a mokro, při odkapávání nádobí, jestliže chcete dřez s odkapávačem i bez něho. Nesmí být viditelná žádná rez ani náznak. Špatnou věcí nemusí být také prostor pro krájení zeleniny, masa spojený s dřezem, tudíž odolný proti zátěži. Je pravda, že dřez používáme každý den. Proto opotřebovávání je stálé.

Každičká hospodyňka může být ráda, pokud má takového pomocníka. Dřez nechybí už snad v žádné rodině, i když za našich babiček tomu bylo někdy jinak a vodu si musely nosit v kýblu, aby si omyly zeleninu či jiné potraviny na vaření. Než začaly umývat nádobí, tak si vodu nejdříve musely na kamnech ohřát, a pak teprve mohly začít. Ale je to v tom, že v každém domě neměli přívod vody. Dnes už to problém není, a tak nám to také šetří námahu a čas.

Vraťme se však zpět do přítomnosti. Co každý udělá, než si koupí dřez? Koukne do nějakého obchodu, třeba i na internetu, jenž nám tuto možnost poskytuje. Co první uvidíme? Tvary, velikosti a ze všeho nejdůležitější, popis z jakého materiálu se dřez vyrábí, případně do jaké kuchyňské linky se hodí. O tom jsme se již zmiňovali, že je to první faktor, který je rozhodující pro koupi námi vybraného zboží.

Nerezový dřez

Nejtradičnějším materiálem, který lze vidět nejvíce je dřez vyrobený z nerezu. Byl to hit, který měl oprávněné výhody. Nerezový dřez můžete dát skoro do každé kuchyně, aniž by vám zhatila váš výběr materiálu a typu kuchyňské linky, proto se hodí skoro k jakékoliv kuchyni. Taktéž nerezový je odolnější o proti keramickým, takže vám jen tak nepraskne, protože tento materiál docela dobře pruží. A co rez? Už jeho název vypovídá o tom, že kterákoliv rez nemá tady žádné oprávnění, ukázat se vám na očích.

Vytknout nerezovému dřezu můžeme jen dvě věci, viditelné malé škrábance a ve vyschlém lze spatřit stopy po kapkách. Někdo nad tím mávne jen rukou, ale jsou tu tací, jenž jim tyto stopy po kapičkách uschlé vody budou hodně vadit. Avšak i tento problém se dá vyřešit, a to tím, že zakoupíte nerez s mikrostrukturou a je po starostech. Nerez si můžete zakoupit v hladkém či matném provedení.

Rate this post
Sdílejte