Pořizování nové kuchyně (druhá část)

Pořizování nové kuchyně (druhá část)

Sdílejte

Pořizování nové kuchyně (druhá část)

Nyní jsou na řadě varné desky a sporáky. Opět sporáky mohou být na plyn či na elektriku.

Některé rodiny s dětmi dávají přednost spíše elektrickému, protože není žádný plamen. Oproti němu je na plynovém rychlejší příprava. Klasický sporák má dva střední hořáky, jeden malý a jeden velký, pro různé velikosti hrnců.

Varné desky jsou indukční, elektrické, keramické. Sklo-keramické desky mají rovný povrch, dodávají lince pěkný vzhled, ale na plynové nemají, neboť jsou pomalejší ve vaření a hlad nepočká.

Pokud vám nevadí větší investice, tak byste mohli jít do indukční desky, která dává teplo na dno hrnce a ani o píď dál. Proto ohřeje to co má, a nikoliv ještě i vzduch, kterým se asi nenajíte. Zapotřebí je k tomu speciálních hrnců i pánví, jenž jsou vyrobeny z feromagnetického materiálu, a ten jediný se nechá ohřát na této desce.

Patříte mezi ty, co mají rádi vůni připravovaného jídla v celé kuchyni? Jenže jsou tu i tací, kteří toto aroma moc nemusí, a nejsou spokojené někdy i sami kuchařinky. Pokud k nim tedy patříte, do skupiny která páry a pachy z vaření nemusíte, pořiďte si digestoř. Máme na výběr ze dvou typů, což je recirkulační a odtahová.

Mohou být ze skla, z kartáčované oceli, dále jsou teleskopické, jenž jsou výsuvné. Jejich místo je mezi skříňkami.

Dbát by se mělo na velikosti místnosti, podle toho se vybírá typ digestoře. Většinou se dává poblíž vnější zdi nad sporákem, tady je její funkce nejúčinější. Dobrá schovka je i pod skříňkou, kde není moc na očích, ale ne pod skříňkou, která je postavena na kuchyňské podlaze, tady by brala asi jen výpary z noh. Jestliže chcete nechat vyniknout jejímu vzhledu, je tu možnost ostrůvkové nebo komínkové digestoře.

A jak je to s chladničky a mrazničkou? Také mohou krásně splynout s kuchyňskou linkou. Jsou někdy tak nenápadné, že vypadají jako skříňka, která je součástí kuchyně. Nejdříve byste měli mít odhad, s jakou kapacitou chladničku potřebujete, samozřejmě i mrazničku. Úsporné nejsou na zmar. Ledničku je nejlepší dát tak, abyste se při brání potravin, nemuseli ohýbat, takže jí nedávejte s úrovní se spodními kuchyňskými skříňkami. Nejvíce používané jsou kombinované ledničky, chladnička s mrazákem.

Dalším kandidátem pro vestavěný kuchyňský spotřebič je mikrovlnka. Je spousta velikostí a rozlišují se podle funkcí, které mají. Jako například, mající gril i pečící funkci. Každého potěší, když je zapotřebí rychlé ohřátí jídla.

Nemáte rádi mytí nádobí? Tak to by vám neměla chybět vestavěná myčka. Máte početnější rodinku? Jestli ano, tak čím širší, tím se do ní vleze více nádobí. Pokavaď si potrpíte, aby nádobí bylo perfektně umyté, tak by nemělo chybět turbo-termické sušení, na sklenkách nebude žádná stopa po skvrnkách z kapek po umytí poté, co proběhne vysušení. A jak jinak, než že vám ušetří platbu za vodu a za elektřinu.

Rate this post
Sdílejte