Co vše si pořídit do obývacího pokoje

Co vše si pořídit do obývacího pokoje

Sdílejte

Co vše si pořídit do obývacího pokoje

 

Obývací pokoj je místnost, která může být využívána pro relaxaci, trávení volných chvil. Zde třeba hostíte své návštěvy, taktéž ho můžete mít propojený s kuchyní a jídelnou, nebo v něm mít i pracovní část s pracovním stolem, takovou malou kancelář. Dá se říct, že se jedná o místnost, jenž v ní trávíte nejvíce času ze všech ostatních místností. Proto její vybavení by vám mělo zpříjemnit chvíle, když zde pobýváte.

Tento prostor má tolik možností a doplňků, abyste se zde cítili co nejlépe. Rozhodnými faktory je barva stěn či tapet, technologie (televizor, hifi věž, dvd přehrávač, satelitní přijímač, počítač), dobré osvětlení, nábytek, podlaha i koberec.

S čím začít

Když se podíváte do prostoru, který by měl splňovat funkci obývacího pokoje, tak vybavení by nemělo být až moc přeplácané. Je dobré, když máte obývací pokoj rozdělený na místa, není to myšleno, abyste obývací pokoj půlili stěnami. To ne, ale spíš, kde budete mít knihovnu, někde prostor pro sledování televize, o kousek dál místečko pro poslech hudby. A každičký tento prostor může vypadat jinak, ale ne, aby celý obývák byl jeden velký chaos.

Místo stěny, kterou byste rozdělili místa pro jiné využití, zkuste to přepažit kytičkou, gaučem, krásnou poličkou. Tak budou všechny místa pro určité trávení času oddělené. Pokud vám nevadí, když bude nábytek o trochu více drahý, tak si kupte víceúčelový. Jeho rozpoložení musí odpovídat možností světla, protože při překážení před oknem bude stínit celý obývák. To samé s květinami, dejte je tak, aby nestínily a vy mohli mít světlo tam, kde ho potřebujete. Zvažte počet a rozmístění nábytku.

Jak rozlišit místa v obýváku

Nebojte se barev a nechte je prostoupit obývacím pokojem a na každé místě jiné. Tam kde je obývák spojen s jídelnou, rozpůlíte k sobě ladící barvou, taktéž je možné praktické použití tapet, to vše vám nechá vyniknout místnosti jednotlivě a každičká bude mít svůj nádech.

Nepotřebujete přepažení, stačí naladit jinou barvu a má to skoro samý účinek, že rozdělení pro místa v obývacím pokoji jsou daná. Horší je to s menšími pokoji, kde se nedají provést zóny, ale dá se právě něco dělat s těmi barvami.

Víceúčelové

Pro malé prostory, kde si budujete obývák, je výhodný nikdo jiný než víceúčelový nábytek. Neplácejte však jedno přes druhé, nechte prostor dýchat.

Nábytek

V obývacím pokoji by nemusel chybět gauč, jenž se dá rozdělat. Některé kousky na kolečkách, jsou lepší k přemísťování. Sadu stolků, které zasouváte do sebe. Pro menší pokoje lze pořídit rohový nábytek, který vám vyplní rohy a tím vznikne prostor pro jiné věci. Abyste mohli hýbat se světlem, je dobré zakoupit takové, jenž není závislé na zásuvkách.

Víte o tom, že si jde pořídit nábytek s osvětlením, což mají už některé televize. Praktické, nemyslíte? Lze jakékoliv místo na zdi vyplnit poličkami, samozřejmě aby to mělo nějaký soulad. Lze spojit tři zóny dohromady. Místo pro sledování televize, poslouchání hudby či čtení knih. Jen si pořiďte stěnu, kde bude možné televizor skrýt za zásuvná dvířka, pak nemusíte mít strach, že při bujarém hraní nějaké z vašich dětí zničí televizor a jiné věci.

Nezapomínejte na květiny dodávající trochu přírody. Jen jejich rozmístění neberte tak, že na každý roh dáte jednu, spíše je nechte po kupě a u okna.

Rate this post
Sdílejte