Co vypovídá předsíň o majiteli?

Co vypovídá předsíň o majiteli?

Sdílejte

Co vypovídá předsíň o majiteli?

predsinova-stena
Jdete na návštěvu ke svým známým, ty vás přivítají, a kam prvně vstoupíte je předsíň. Co myslíte, uděláte si obrázek o hostiteli, když uvidíte, jak má předsíň uspořádanou a jestli má v ní vůbec pořádek?

Předsíň je asi u každého posledním místem úklidu, ale uvědomujete si, že když k vám někdo přijde, že uděláte první dojem právě touto místností? Pro vás je také lepší plus, když budete mít předsíň jednoduchou, abyste našli při odchodu třeba jen klíče, než abyste ztráceli na čase hledáním věcí, jenž mají místo právě v této místnosti.

Některé svým velkým prostorem vybízejí, aby se zde odkládali věci, které jsou zbytečné, některé zase jsou tak malé, že jste rádi, že zde můžete mít věšák aspoň na klíče. Tato místnost je asi při rekonstrukci bytu či domu nejméně řešená, a také proč, vždyť v ní trávíte nejméně času.

predsin-2Pokud se na nějaký ten návrh předsíně dáte, tak byste neměli opomenout vyhradit místo na botník, věšák na bundy, či místečko na položení, pověšení deštníků, můžete preferovat i stojan. Také malinký věšáček na klíče se nemusí vytratit z vaší mysli.

Ale co je nejdůležitější, abyste se při příchodu do domova vešli celá rodina do předsíně a mohli si tak sundat potřebné věci, které při určitém období odkládáte. Jsou to čepice, boty, kabáty atd. Neměl by tu chybět prostor pro obutí a zezutí obuvi, neboť bláto se nanese i domů.

A co třeba nějaká ta stolička? Pro koho? Určitě pro starší lidi, kterým se ve stoje těžko obouvají boty nebo malé děti, které s obouváním a zašněrováním mají trochu potíže.

Pokud máte větší místnost, tak si můžete dovolit, dát i skříň, kde byste schovali zimní oblečení, které přes léto určitě nepotřebujete, taktéž se to vyplatí pro sezónní boty.

Jestliže však nemáte tu možnost většího prostoru, tak přesto je dobré využít každičký koutek. Ne, abyste měli předsíň přeplácanou, dají se dát věci, které vám umožní, v místnosti se pohybovat a přitom mít úložný prostor například na boty, což vyřeší výklopný botník, samozřejmě s dobrou hloubkou. Přeci nechcete dávat boty na šikmo. A jestli nejde dát skříňky vedle sebe, tak je klidně můžete dát do vrchu. Jen záleží na vaší fantazii a praktičnosti.

predsinNa co byste si měli dát při výběru nábytku do předsíně pozor, je materiál, z kterého je vyrobený. Neboť nemusí být odolný proti vlhku. Třeba takový botník, někdy se stane, že počasí není ideální a vy máte boty promočené či jen zespoda mokré, a při příchodu je dáte do botníku. Tudíž by měl materiál něco vydržet proti navlhnutí. Ani proudění vzduchu do botníku není špatná věc.

A co třeba typ barvy? Ano, světlá jakživ rozšiřuje, takže byste nejlépe udělaly, kdybyste zvolili světlé odstíny.

Co třeba podlaha? Určitě byste neměli volit koberec, i když v zimním období nezebe na nohy, ale uvědomte si, že je to předsíň, kde se zouvají boty. Fleky by vašemu vzhledu tohoto prostoru moc nepřidaly. Podlaha by měla vydržet i nějakou tu vlhkost, jelikož stírání podlahy je u některých každodenní činností, protože se zde nanese nejvíce špíny z venku.

Nejlepší volbou je třeba PVC nebo i keramická dlažba. Zvolit barvu byste však měli tmavou, na té nejde vidět až tak vše.

Rate this post
Sdílejte