Jak zařídit panelákovou předsíň, aby byla pěkná a zároveň praktická? (druhá část)

Jak zařídit panelákovou předsíň, aby byla pěkná a zároveň praktická? (druhá část)

Sdílejte

Jak zařídit panelákovou předsíň, aby byla pěkná a zároveň praktická? (druhá část)

 

Úložné a odkládací prostory

Rozmístění nábytku a úložných prostor je další velmi důležitou částí zařizování předsíně. Neměl by zde chybět věšák, skříň, botník, věšáček nebo krabička na klíče a zrcadlo, případně nějaká komoda, skříň a stolička nebo lavička pro lepší přezouvání (výhodné mohou být předsíňové stěny, kde se na uložení kabátů, bot i deštníků myslelo, v dnešní době není problém vybrat si různý styl nebo dezén, tvar i velikost).

Nezapomínejte na prostor na deštník, šálu a třeba kabelku. Zda si skříňky připevníte na zeď nebo použijete ty s nožičkami je už jen a jen na vás.

Podlaha

Do předsíně je praktické použít dlažbu, plovoucí parkety, linoleum nebo PVC. Koberec pro tento typ místnosti není zcela vhodný. Myslete na to, že je to prostor, kde se přezouváte, odkládáte deštníky, kde „zaparkujete“ kočárek nebo jako první odložíte tašky s nákupem. A výše zmiňované jsou z praktického hlediska vhodnější a snáze se udržují čisté (stačí vytřít, zamést).

Pokud zvolíte PVC, jak je vhodné vybírat mezi zátěžovými variantami a stejně tak jako u dlažby je opatřit lištou (při vytírání nezašpiníte stěny).

Pár rad na závěr:

Pohybové čidlo je šikovné řešení

Botníky vybírejte s větráním

Zrcadlo umístěte tak, abyste se mohli před odchodem zkontrolovat, případně poupravit

Deštníky umístěte do nějaké stojací nádoby, aby mohly odkapávat
Raději než lustr zvolte stropní nebo nástěnné světlo nebo bodové podhledy
Pokud plánujete děti, myslete na prostor pro kočárek, kde nebude nijak zvlášť překážet, nezašpiní moc podlahu /v případě koberce/ a bude připraven k použití
Rate this post
Sdílejte