Když domov, tak bezpečný! (díl 1. Nástrahy domácnosti)

Když domov, tak bezpečný! (díl 1. Nástrahy domácnosti)

Sdílejte

Když domov, tak bezpečný! (díl 1. Nástrahy domácnosti)

Snad každý z rodičů řeší bezpečí svých dětí a chtějí, aby byla jejich domácnost co nejbezpečnější. Z pohledu pojišťoven Vám to prý zajistí dobrá životní pojistka pro Vaše dítě – každý rodič a zejména matky ale vědí, jak nejlépe své chránit a že životním pojištěním se to opravdu nevyřeší.

Především ostré hrany nábytku jsou velmi nebezpečné. A i když to kazí celkový design nábytku, může to Vašemu dítěti zachránit život. A jistě každý z rodičů přežije třeba 5 let s věcmi, které ubírají na kráse Vašemu nábytku, jenom aby ochránil své dítě.

Velmi nebezpečné mohou být ale i rámy dveří (tzv. futra). Jsou ze železa a narazit do nich hlavou je mnohdy velmi bolestivé a nepříjemné i pro dospělého člověka …a co teprve pro malé dítě, které ještě ani nemá plně vyvinutou lebku? A co třeba ostré rohy oken, když je necháte otevřená a ostrý roh i hrana se přímo staví malému dítěti do cesty …a co hůř, třeba i přímo do úrovně hlavy?

A neradno domýšlet, co se může stát třeba v případě, že necháte otevřené okno a dítě Vám najednou zmizí z dohledu? … A co třeba, když Vám Vaše ratolest uteče? Znáte to …chvíli po tom, co začnou chodit, by pořád někam běhali a utíkali a mnohdy jsou velmi rychlí … A najednou se může v takovéto situaci stát, že doběhne ke schodům a záhy z nich spadne. Malé dítě si úplně neuvědomuje, že je to nebezpečné a že by tam nemělo chodit …ale zvědavost je někdy velmi zrádná.

Rate this post
Sdílejte