Co si pořídit garáž na kolečkách (druhá část)

Co si pořídit garáž na kolečkách (druhá část)

Sdílejte

Co si pořídit garáž na kolečkách (druhá část)

 

Jak je na tom vlhko

Vlhko umí udělat nepěknou paseku, ani pro vaše zdraví není dobré. Plíseň po stěnách, zápach, celkový vzhled nic moc. U betonových garáží strach z takového problému nemusíte mít. Panují ze dobré klimatické podmínky, abyste zde mohli parkovat své milované autíčko a nebáli se sem vstoupit. Vlhkost v podobě páry uniká z tohoto prostoru pryč. Pro lehčí spaní lze použít klimatické zařízení a též speciální systém pro vrata.

Úložný prostor

Jak už jsme vám řekli, v garáži nemusíte parkovat jen auto, ale i věci potřebné pro auto i zahradu. Je však tady pro ně vůbec místo? Ano, protože zdi jsou tenčí na rozdíl od klasických zděných garážových stěn. Takže není nemožné si nechat udělat police až do stropu a mít místo na nářadí a jiné. Jestliže si na vytvoření polic a regálů troufnete sami, tak se budete mít čím sami chlubit, jak jste šikovní. Jenom je správně připevnit, aby se nestala nehoda a nespadla tak nějaká z polic či celá sestava na vaše zbrusu nové auto i starší lze oplakat.

Co bude garáž mít

Police tu hledat raději nehledejte, určitě nebude chybět pěkný nátěr, nějaká ta vrata, střechu, která by měla být izolovaná, aby vám dovnitř nezatékalo. Nechybí zde ani svod dešťové vody.

Vybavení

Garáž nemusí být jen kvádrem, lze jí vybavit vraty ovládanými na dálku, klidně mu můžete dodat i sklep, výběr doplňků je jen na vás.

Dřevo

Další variantou jedřevěná garáž. Ta kryje auto před větrem, a proto její konstrukce musí něco vydržet. Buď je to panelová nebo srubová konstrukce, jenž je pevná. Na střechu se použijí vazníky, které jsou přidělané na panelové konstrukci. Spoje a ukotvení je vyrobeno z pozinku.

Plech

Co takhle plechovou? Jejich výhodou je lehkost, ale nejsou zatepleny. Pospojované jsou šrouby, tudîž se dá rozložit. Materiál něco vydrží, je z ocelově trapézového plechu, který je odolný proti rzi. Jak jsou na tom vnitřní zdi? Buď je to jen trapézový plech, možný i rovný, a nebo je na nich omítka, jenž je stříkaná. Vzhled povrchu plechové garáž je různojaký.

U vrat hrajou barvy bílá nebo hnědá, se systémem výklopným či sekčním. Jestliže si zvolíte uvnitř stříkanou omítku, máte na výběr z osmi barev. Plechová garáž je dosti pevná, aby snesla zasazení do svahu, nebo garážová střecha přetrpěla zatravnění. Lze si vybírat z velké škály velikostí a rozměrů. Více světla získáte doplněním okna.

Tato garáž není závislá na stroji, aby vám ji postavil na zvolené místo.

 

 

Rate this post
Sdílejte