Co si pořídit garáž na kolečkách (první část)

Co si pořídit garáž na kolečkách (první část)

Sdílejte

Co si pořídit garáž na kolečkách (první část)

Mnoho lidí zná dům na kolečkách, přesněji řečeno mobilní dům, s kterým se dá hýbat a přestěhovat ho celý na jiné místo. Výhoda při stěhování je, že nemusíte hledat nový dům a nebo byt, ale váš mobilní domeček půjde vždy s vámi, pokud jste se ho nerozhodli vyměnit za nový, a nebo vás omrzelo bydlení v něm.

Ale co tohle má společného s garáží na kolečkách, prakticky stejné možnosti jako dům na kolečkách. S mobilní garáží se též dá hýbat a stěhovat na zvolená místa, akorát asi se v něm bydlet dobře nebude, protože je navrhnut pro zaparkování auta nebo pro uskladnění věcí třeba nepotřebných přes zimu. Bydlení vám právě nabízejí mobilní domy.

Jestliže se rozhodujete, že byste si postavili garáž, tak proto jsme vám chtěli představit jaké vám výhody či nevýhody přinese mobilní garáž, s kterou lze libovolně hýbat. Samozřejmě nestačí k tomu jen ruce. Už máte aspoň rozmyšlené, jak prostorná by měla být?

Kde bude stát

Ze všeho nejdříve byste měli vědět, kde byste chtěli, aby garáž stála. Povrch, na kterém bude usazena, musí splňovat rovný terén. Vyhlédnutou plochu je lepší zpevnit betonovou deskou, abychom opravdu dostali rovinu. Asi bychom nechtěli garáž nahnutou doleva či doprava a připadat si jako na svahu. Lze též zhotovit zámkovku, betonový pás či betonovou dlažbu, jen aby povrch byl trochu zpevněný a nešel šejdrem.

Podklad pod garáží by neměl být velikostně stejně prostorný jako garáž, vždy by měl podklad o nějaký kus vyčnívat ven. Nejenže je mobilní garáž stabilní, tak i nabídka typů není malá, je to proto, abyste ji sladili s okolím či se svým domem.

Jaký typ bude ten nejlepší

Typické garáže jsou postavené z cihel, jenž potřebují mít stavební povolení, proto abyste ji mohli mít. Oproti betonovým mobilním garážím zde tato podmínka není, cena není vysoká. Firma, která vám jí dodá, vám předá výkres, kde je plán, jak bude garáž vypadat.

Pokud již budete mít hotový podklad, stačí firmě pouhá hodinka pro montáž. Pak už ničemu nebrání, využít danou možnost zaparkování auta nebo úschovy zahradního nábytku.

Výhodou je mobilita, což u cihlových garáží, jak víte, s tímto nepochodíte. Smontovanou garáž jde kdykoliv i po několika letech přemísti na jiné stanoviště, i když to není jako přesouvání nábytku, ale díky strojům není žádný problém. Může nastat jakákoliv situace, ve které se rozhodnete s mobilní betonovou garáží pohnout.

Rate this post
Sdílejte