Rodinné domy

Rodinné domy

Sdílejte

Rodinné domy

Rodinný dům
Rodinný dům, Autor obrázku: prayitno

Rodinné domy jsou v současné době stále více vyhledávané. Jejich dominantou bývá velký prostor, který je pro většinu lidí prioritou. Rodinný dům, jak už z názvu vyplývá, slouží jako bydlení pro rodinu, ať už je velká nebo ne. Součástí rodinných domů bývá také zelená plocha, která majiteli poskytuje možnost dalšího designérského plánování.

Rodinné domy mají své výhody, ale také nevýhody. Obrovským plusem je už zmíněný velký prostor. Naopak nevýhodou je bezesporu cena za dům. Pokud se totiž rozhodnete postavit dům nový, vyjde Vás stavba zhruba na 3 milióny korun. V tomto případě samozřejmě záleží na materiálu stavěného domu. Domy se staví ze dvou různých materiálů. Jedním z nich je klasický zděný dům. Oblíbeným, ale podstatně dražším materiálem, je pak dřevo. Ke stavbě se používají celé klády stromů. Dům pak vypadá velice esteticky a honosně.

Při koupi domu zájemce sleduje spoustu aspektů, podle kterých si vybírá. Rodinné domy nabízejí různé realitní kanceláře nebo firmy. Ty Vám poskytnou seznam všech kritérií, která dům charakterizují. Můžete se tak dozvědět přesnou rozlohu domu, typ střechy nebo například úspornost domu. Dalším významným kritériem je počet osob, které v domě mohou komfortně bydlet.

Zajímavou variantou při realizaci domu je stavba na klíč. Pokud se nechcete stresovat se stavbou, zajišťováním dodavatelů nebo profesionalitou pracovníků, nechce si postavit dům na klíč. Znamená to, že si od dané firmy vyberete určitý projekt, který se Vám zamlouvá. Určíte cenu, která zhruba odpovídá výstavbě rodinného domu tohoto typu. Firmy, které s Vámi smlouvu uzavřou, zaručí rychlejší realizaci stavby, stanovené náklady na stavbu domu a také profesionalitu všech prací dělníků. Jedná se tak o způsob vystavění domu, který pro Vás může být velice příjemný.

Jaký je rozdíl mezi stavbou rodinného domu na klíč a hrubou stavbou? Odpověď je zcela jednoduchá. Stavba domu na klíč zahrnuje veškeré technické práce na domě, omítku a namalované zdi, podlahovou krytinu, vchodové dveře nebo také interiérové dveře. Na rozdíl od hrubé stavby, která zahrnuje téměř polovinu všech těchto kritérií.

Rate this post
Sdílejte