Přístřešek jako ochrana i stylový doplněk bydlení

Přístřešek jako ochrana i stylový doplněk bydlení

Sdílejte

Přístřešek jako ochrana i stylový doplněk bydlení

Máte dům a chtěli byste sedět venku na terase za každého počasí, tak proč si nepořídit pergolu, markýzu, či i jiné možnosti, s kterými byste si vykouzlili krásné přístřeší v období nepěkného počasí. Samozřejmě zde v zimě asi vysedávat nebudete, ale za deštivého letního dne, kdy je velké teplo a přeci se za deště vzduch trochu pročistí, je asi nejlepší sedět hezky venku, ale nikoliv na dešti.

Z čeho přístřešek vyrobit?

Je možné použít i celtovinu, pokud nemáte moc rádi sluníčko a rádi se před ním raději skrýváte. Taktéž plachtovina je odolná proti mokru. Jestliže jste kreativní, tak to by se vám mohl líbit třeba rákos či šindel. Háček je v tom, že nevydrží při prudkém dešti, mohou snést jen mírný. Sklon střechy je také k dobru, nemusí být však velký. Tyto materiály dobře splývají s přírodou, takže nejsou extravagantní.

Ale pokud chcete něco, co odolá větším dešťům, tak zvolte jiný materiál, i když tento vypadá dobře. Chcete raději, aby lépe ladila s vaší střechou na domě, není problém to sladit a použít třeba tašky, které vám zkrášlují již střechu domu. Tašky jsou dobré, že vydrží dlouho, ale když je chcete použít na stříšku pod níž bude terasa, tak je dobré, aby její konstrukce byla dosti pevná a vydržela nějakou tu váhu.

Máte raději barevnější styl? Tak použijte sklolaminát, jednoduchá údržba, vůbec není těžký. Jestli ovšem barevný sklolaminát nemusíte, tak je také průsvitný, který i chrání před UV zářením, co je dobrá věc. A co třeba pokrýt střechu plechem, taktéž to jde, neboť již se vyrábí plech, jenž nemá příliš velkou váhu a rez se na něm neudrží, neboť je natřený vrstvou, která ho tak chrání.

Teď něco přírodně vypadajícího a to jest dřevo. Máte však strach, že vám bude plesnivět? Ale vždyť už se dají koupit přípravky, ochraňující dřevo celkově. Proto žádné houby ani déšť nemají nárok napadnout váš dřevěný terasový příbytek. Je zde možnost využít i tlakovou impregnací, ta dodá další délku životnosti. Dřevo je vzdušné a je ekologické, jediný háček je, že tento materiál dražší a také jak ví každé malé díte, je i hořlavý. Jak už jsme se zmiňovali terase vám bude sloužit na krásné teplé období.

Jestliže byste raději měli z verandy zimní zahradu, zde se používají izolační trojskla, kterými obestavíte celou terasu. Vaše návrhy je přesto nejlepší zkonsultovat s nějakými odborníky, kteří se v tomto oboru vyznají, ti vám podle vaší představy vypočítají, kolik vás stříška nad terasou bude stát. Na vás pak záleží, jestli jí bude chtít mít třeba uzavřenou ze všech stran. V zimě na takové terase můžete skladovat zahradní nábytek a věci, které nechcete, aby byly venku.

Tudíž skvělé využití za teplého období, kdy venku svítí sluníčko nebo padá déšť, a vy se nemusíte bát, jestli nebude znenadání pršet, když si zrovna čtete napínavou detektivku či román. A v zimě terasu využijete jako místo pro odkládání věcí na léto.

Rate this post
Sdílejte