Jak na plot kolem domu? A jaké jsou vlastně trendy?

Jak na plot kolem domu? A jaké jsou vlastně trendy?

Sdílejte

Jak na plot kolem domu? A jaké jsou vlastně trendy?

Čeká vás stavba plotu kolem domu nebo se chystáte oplotit jiný pozemek? Stavba plotu a jeho příprava je někdy velmi zdlouhavou a náročnou činností, do které se mnoha z nás moc nechce. Podívejme se ale na nejnovější technologie a jak si práci ušetřit. Plot vás pak třeba bude bavit!

Moderní trendy v oplocení a plotech

Oplocení a plot z pletiva
Oplocení pomocí pletiva, autor obrázku: Pletiva a ploty Dobrý

Tak jako jsou trendy v módě, tak jsou dokonce i trendy v oplocení a stavitelství. Mezi nejoblíbenější ploty se stále řadí staré klasiky. To jsou ploty dřevěné, ale i klasická drátěnka, což může být konkrétně pozinkované pletivo nebo ošetřené i plastem. Tyto materiály si drží tradičně nejvyšší oblibu, ať už je to vzhled nebo jednoduchost ve stavbě.

Nejnovější trendy však ukazují, že obliba roste i u plastových plotů. Může to být rovnou imitace dřeva, ale jsou to i různé ozdobné ploty, které mají napodobovat nějaký přírodní materiál. Výhodou takového materiálu je pak dlouhá životnost a stálost, ale i nízká cena. Stále častěji se lidé vrací ke klasickým mřížovaným plotům, které se různě zdobí a kroutí.

Jaký plot je nejjednodušší a nejrychlejší?

Hledáte-li nějaký plot, který by měl nejjednodušší stavbu a k tomu ještě nejrychlejší, určitě je správnou volbou pletivo. Máme jich mnoho, může to být klasické pletivo pozinkované, ale i poplastované nebo ošetřené jiným speciálním nátěrem.

Ploty z pletiv jsou výhodné především díky jednoduché stavbě a rychlému rozložení. Stačí jenom připravit sloupky, objednané pletivo pak rozmotáme a připevníme ke sloupkům a plot je hotový. Takový plot se pak hodí na ochranu domu, ale i zahrady nebo pro zvířecí výběh. Plot lze pak i velmi jednoduše složit.

Kde plot nakupujeme?

Nejvíce ploty nakupujeme v hobby marketech. Pyšní se bohatou nabídkou a pokud natrefíme na výhodné slevy nebo výprodej, je to volba jasná. Ale napadlo vás, že byste si plot pořídili přes internet? Ceny jsou často velmi nízké a plot vám bude doručen až domů. Pohodlnost a nízká cena.

Rate this post
Sdílejte