Je nejvyšší čas na zateplení domu! Šetřete své náklady za vytápění!

Je nejvyšší čas na zateplení domu! Šetřete své náklady za vytápění!

Sdílejte

Je nejvyšší čas na zateplení domu! Šetřete své náklady za vytápění!

Léto je v plném proudu a tak je dostatek času na úpravu domu a je možné se ještě pustit do mnoha stavebních úprav. Proč se tedy nepustit do zateplení domu nebo střechy? Samotné zateplení má hned mnoho výhod a můžete si tak nejen zlepšit vzhled domu, ale lze i ušetřit výrazné finanční prostředky za energie. Podívejme se na tento problém podrobněji.

Od polystyrenu po vatu

Úprava domu a zateplování fasády jsou teď velmi aktuálním problémem po celé naší zemi. Lze na tyto úpravy dostat dotaci od státu, tedy lze ušetřit výraznou finanční část a tím se tak možnosti zateplení a rekonstrukce otevírají pro mnohem větší množství lidí. Zateplování lze provádět mnoha způsoby a existuje několik způsobů.

Autor obrázku: epSos .de

Mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější jistě patří zateplování polystyrenem. Je to lehký materiál, který se snadno na fasády přidělává. Navíc jeho izolační a termoregulační vlastnosti dosahují vysokých hodnot a má tak zateplení předpokládanou účinnost a efektivitu. Samozřejmě je ale třeba počítat s tím, že je polystyren materiál, který bude při stavbě dělat velký nepořádek a samotné kousky polystyrenu jsou pak zátěž pro životní prostředí.

Jiné varianty

Kromě polystyrenu samozřejmě existují i speciální zateplovací vaty, používají se i různé organické materiály a samozřejmě i kombinace obojího. Má to své opodstatnění. Každý si může vybrat materiál, který se bude hodit k jeho domu, dále ale také podle ceny a lokality či požadované efektivnosti. Kromě zateplování fasády je třeba myslet i na zateplení střechy.

Když se pouštíme do zateplování domů, měli bychom myslet i na střechu. Každá střecha má však svá specifika. Časté je i zateplení ploché střechy tady, které je jedním z nejobvyklejších problémů mezi klasickými střechami.

Finanční rozpočet

Jak je to vlastně s finančním rozpočtem celého zateplení? Počítejte s tím, že se nejedná o záležitost pár tisíc. Ale pomocí profesionální firmy či poradenství lze efektivní zateplení provést za velmi přijatelnou cenu. Zateplení domu může zajistit například společnost PS STAVBY, s.r.o., která nabízí jak poradenství, tak i samotné stavební úpravy.

Rate this post
Sdílejte