Finanční pomocí k pořízení bydlení? Vsaďte na spolehlivou banku!

Finanční pomocí k pořízení bydlení? Vsaďte na spolehlivou banku!

Sdílejte

Finanční pomocí k pořízení bydlení? Vsaďte na spolehlivou banku!

Většina populace, která chce, nebo potřebuje koupit nové bydlení, nemá k dispozici dostatečné množství finančních prostředků.

Ideální je, pokud “zafunguje“ movitější strýček, nebo tetička a nabídne bezúročnou půjčku. Domluvíte se na splátkovém kalendáři a vy se zavážete k tomu, že peníze ve stanoveném termínu splatíte. Tuhle možnost ale většina z nás nemá. Bohatí strýčkové a tetičky jakoby pomalu vymizeli a je na každém, aby si pomohl sám, zařídil se jak umí.

Autor obrázku: nikcname

Nutnou volbou bývají tedy různé půjčky, hypotéky, úvěry… Než využijeme některou z nabídek bankovních společností, měli bychom si zjistit co nejvíce informací jak o bance, tak o produktu, který se nám zamlouvá. Hodně informací i recenzí najdete na internetu, doporučovanou a skutečně neocenitelnou pomocí jsou i online hypoteční kalkulačky. Po vyplnění potřebných kolonek získáte vám nejblíže dostupné produkty.

Nejvýhodnější hypotéku banky často nabízí svým stálým klientům. Anebo volí jinou formu odměny, kterou můžou být úrokové sazby hypoték anebo fixace na zajímavě dlouhou dobu a další.

Díky moderní době umožňují banky vyřízení spousty věcí online přes virtuální pobočky. Předem si tak můžete zjistit a domluvit různá kritéria hypotéky a na skutečné pobočce pak jen doplníte dokumenty a podepíšete potřebné.

Informujte se i na často opomíjenou věc, jak se máte zachovat, nebudete-li dočasně schopni splácet. Chtějte vědět, jak banka zareaguje, zda vám dá čas na “zotavenou“, případně jak dlouho a zda vás bude nějak sankciovat.

Pokud si stejně nebudete jistí, neváhejte požádat o pomoc finančního poradce. Je jich na trhu spoustu, jsou dostupní po celé České republice a můžou vám ušetřit překvapivě velkou sumu peněz. Jen dbejte na to, aby byl nezávislý a informovaný. Poradce, který doporučuje X let stejné produkty rozhodně nepodporujte!

Rate this post
Sdílejte