Jak získat levnější plyn a elektřinu díky změně dodavatele

Jak získat levnější plyn a elektřinu díky změně dodavatele

Sdílejte

Jak získat levnější plyn a elektřinu díky změně dodavatele

levnější energie
Autor obrázku: janie.hernandez55

I rok 2013 se nese ve znamení zdražování. Nejen potraviny a služby, ale také ceny energií stoupají vzhůru o několik procent. Bohužel se zvýšení netýká platů a tak znovu budeme sáhnout hlouběji do kapsy. Jednou z možností, jak ušetřit peníze v rodinném rozpočtu je i změna dodavatele plynu a elektřiny.

Chcete levnější plyn?

V závislosti na tom, k čemu plyn využíváte můžete v rodinném domě nebo bytě ušetřit až tisíce korun ročně. Díky možnosti vstupu alternativních dodavatelů do ČR se zvýšila konkurence a boj o zákazníka začíná. Jedním z pilířů jak získat zákazníky na svoji stranu je nabídnout lepší cenu než má konkurence. Jak ale zjistíte, kdo vám nabídne nejlevnější plyn? Jednoduše díky porovnání dodavatelů plynu přes speciální kalkulačky, kde zadáte nezbytné údaje a během několika sekund zjistíte tarify jednotlivých společností.

Levný plyn si tak už zajistilo téměř 400 000 domácností a toto číslo se neustále rozrůstá. Podle zákona totiž můžete změnit dodavatele plynu a elektřiny hned 2x do roka. Někteří tak mění vždy k lepším podmínkám. Ovšem pozor i zde platí, že ne vždy je nejlevnější nabídka ta nejvýhodnější. I zde je třeba se řídit pravidly a pečlivě kontrolovat smluvní podmínky.

Levná elektřina

Levná elektřina funguje na stejném principu jako výše zmíněný plyn. Do kalkulačky zadáte parametry odběru, kraj a vaše kontaktní údaje. Během několika sekund máte nadosah kompletní výpis tarifů všech významných dodavatelů elektrické energie. Pokud vás některá nabídka zaujme, můžete si ji přes internet objednat. Rázem se vám ozve obchodní zástupce vybrané společnosti, se kterým dohodnete další detaily, případně se dozvíte co potřebujete vědět.

Srovnání cen plynu a elektřiny nabízí také finanční portál UsporyPenez.cz

Rate this post
Sdílejte