Akvaristika? Buďte IN a chovejte třeba klauna

Akvaristika? Buďte IN a chovejte třeba klauna

Sdílejte

Akvaristika? Buďte IN a chovejte třeba klauna

akvárium s nano LED technologií
akvárium s nano LED technologií

Pamatujete na ty doby, kdy měl téměř každý doma akvárko a s pocitem, že chová živého tvora, pečuje o něj a zajímal se, co pro něj udělat, se o něj staral a dělil se o veškeré poznatky s přáteli? Nebo když největším přáním dětí nebyl notebook nebo tablet, ale mít své vlastní akvárium, o které by se staraly? Bohužel jsou tyto časy nenávratně pryč. Ovšem samotná akvaristika z našich končin rozhodně nevymizela, naopak, zažívá opětovnou renesanci.

Kvalita a neomezené možnosti

Problémy s tvrdou vodou, časté plísně nebo hniloba, se kterou se špatně bojovalo. Akvárium bylo často až z příliš bytelného a mohutného skla a špatně se udržovalo. Současná doba akvaristice přeje. Díky internetu se chovatelé nejen rybiček mohou dělit o své zkušenosti a jakýkoliv problém lze vyřešit během několika minut, což ušetří dlouhá hledání v knihách či dojíždění za zkušenějšími chovateli.

Akvarijní sety lze dnes pořídit za velmi přívětivé ceny a začít s chovem rybiček může opravdu každý. Takový set pro začátečníky obsahuje základní výbavu, díky které není třeba dokupovat žádné zvláštní technické pomůcky. Stačí často koupit nějakou tu rostlinku, rybičku a nalít vodu. Až moc jednoduché, co?

Rybička může žít bez vzduchu

Akvaristika se změnila. Dokonce i samotné rybičky. Zapomeňte na neonky, závojnatky či sumečky. Těchto pár druhů, které u nás byly dostupné, sice stále seženete, ale současný trh nabízí mnohem více. Dokonce lze pořídit i takové rybičky, které takřka nepotřebují provzdušňovat vodu a žijí si spokojeně bez rostlinek i kamínků.

Akvária lze dnes ale vytvořit a upravit i na smyslné a originální doplňky interiérů. Kryt na akvárium, který lze různě upravovat podle představ, zajímavá fotografická pozadí, různé druhy osvětlení, rostlin, kamínků a dekorací, tak může být souhrou pro vytvoření krásného živého prostředí pro rybičky. Akvaristika není nijak finančně ani časově náročný koníček. Na druhou stranu ale rozhodně potěší a může udělat radost nejen dětem.

Rate this post
Sdílejte