DNA portréty jako originální dekorace Vašeho domova

DNA portréty jako originální dekorace Vašeho domova

Sdílejte

DNA portréty jako originální dekorace Vašeho domova

DNA portrét manželský
DNA portrét manželský

Výběr dárků k narozeninám nebo jinému výročí je pro mnoho z nás noční můrou. Každý dnes již všechno potřebné vlastní a najít dárek nejen velmi pěkný, účelný a osobní, ale i značně originální, je velmi těžké. Proč ale nezkombinovat vlastní DNA, umění a dárek dohromady? DNA portréty jsou velmi originálním a jedinečným dárkem či dekorací, kterou nadchnete snad úplně každého!

DNA na plátně? To je umění!

Věda a umění se v posledních letech snaží najít vzájemné pochopení a tak často vidíme velmi originální formy prolínání. DNA portréty nejsou v tomto oboru výjimkou. Naopak dokážou ohromit jak absolutního nepřítele umění, ale kritika těch nejdokonalejších výtvarných děl. Mít na obraze zachycenou vlastní DNA, to zní spíše jako ze světa sci-fi. Přitom to není nic nedostupného. Jak se vlastně takový obraz vyrábí a odkud se vzala tato myšlenka?

Olomouc a jeden tým lidí…

V roce 2012 přišel tým lidí kolem Radka Vymazala se skvělým originálním nápadem. Zkombinovat nejnovější biologický výzkum a znalosti s malířstvím. Tento nápad se ujal mezi odbornou veřejností, ale i tou laickou a o dílo je obrovský zájem. A tak se vzorky DNA zpracovávají v Laboratoři forenzní genetiky v Brně díky nejnovější technice a poté je převedena ve vysoké umělecké hodnotě na plátno. Ve spolupráci s mistry svého oboru, jako jsou malíři a tiskaři, tak vzniká jedinečné umělecké dílo.

DNA portrét na zeď v obývacím pokoji
DNA portrét na zeď v obývacím pokoji

DNA není jen pojmem, který slýcháme v televizních kriminálkách. Je to podstata našeho života, tvoří naše tělo a každý máme strukturu DNA úplně jinou. Každý jsme originál. Proč to tedy nepřevést na plátno?

Obraz na celý život

Obdarovat někoho obrazem krajiny nebo portrétem? Určitě to potěší, ale to je historie stará několik set let. Možnost být originální a přesto v podstatě tak osobní, jak to snad ani více nejde, již lepší být ani nemůže. Otázka může být, jak vlastně takový obraz na lidi působí?

Po analýze Vaší DNA je následně převedena na portrét na plátně. Celkový dojem v interiéru působí velmi minimalisticky. Následně poté, co se dotyční lidé vlastně dozvědí, co je na obrazu znázorněné, vyvolává přirozeně silné emoce. Proto to může být skvělý tip na dárek pro rodiče, na svatbu nebo k výročí či narozeninám.

Tyto obrazy lze nyní zakoupit na jediném místě v České republice a to na www.dnaportrety.cz.

Rate this post
Sdílejte