Kuchyně na míru: Vyplatí se?

Kuchyně na míru: Vyplatí se?

Sdílejte

Kuchyně na míru: Vyplatí se?

Většina z nás sestavuje kuchyni jednou, maximálně dvakrát za život. Častokrát přitom stojíme před životně těžkou volbou – zvolit kuchyni na míru nebo se spolehnout na sériovou výrobu? Nebude kuchyně sestavená na míru zbytečně drahá? Určená jen snobům? A naopak – budeme se sériově vyráběnou kuchyní opravdu spokojeni? Otázek je skutečně hodně, proto nyní nastal nejvyšší čas na hledání odpovědí.

K čemu slouží kuchyně?

V první řadě je potřeba si uvědomit, že kuchyně ve většině domácností neplní jen praktickou funkci. Není místem určeným pouze k vaření, ale místem, na kterém se minimálně po večerech setkává celá naše rodina. Místem příjemného odpočinku u kávy nebo čaje. Královstvím většiny žen a řady mužů, které by mělo být ozdobou každého bydlení. Právě proto bychom se neměli spoléhat na neúplná či kompromisní řešení – kuchyně musí vypadat přesně tak, jak sami chceme.

Není to jen o prostoru

Co to vlastně znamená kuchyně na míru? Slovní spojení „na míru“ je mnohdy chápáno pouze jako na míru prostoru, ale tento výklad není zcela přesný. Kuchyně na míru vyhovuje všem našim požadavkům, nejen těm prostorovým. Sami si určíme uspořádání jednotlivých prvků, množství úložného prostoru, výšku pracovní desky nebo umístění polic. Vše přitom záleží pouze na nás, nejsme ničím omezení a nemusíme se ničemu přizpůsobovat. Vytvoříme si kuchyni přesně podle našich představ – kuchyni na celý život.

Nebude to drahé?

Konečná cena je zřejmě největším problémem všech, co o kuchyni na míru uvažují, ale nakonec od tohoto nápadu upustí. Cenový rozdíl mezi sériově vyráběnými kuchyněmi a těmi na míru se přitom postupně stírá a dnes už je skutečně minimální. Navíc největší vliv na konečnou cenu kuchyně má kvalita použitých materiálů, která je hlavním tvůrcem ceny v obou případech – ať už se rozhodneme pro jakékoliv řešení.

Vyberte dobré studio

Pokud se rozhodneme pro kuchyni na míru, zřejmě jsme si dali nějakou práci s vymýšlením jejího konceptu a uspořádání. Stejně velkou nebo ještě větší práci si dejme také s výběrem kuchyňského studia. Není nic horšího, než když naše návrhy a plány zhatí špatná realizace. Je vhodné dát na doporučení známých, podívat se na reference a nechat si zpracovat nabídku nejméně od dvou firem. Jedině tak si vybereme skutečně správně.

Rate this post
Sdílejte