Máte čisto ve skříních?

Máte čisto ve skříních?

Sdílejte

Máte čisto ve skříních?

Autor obrázku: kweez mcG

Blížící se vánoce jsou pro ženy často signálem, že by měly vytřít ve skříních. Nejen v šatních skříních, ale i kuchyňských. Vytahat všechny hrnce, pokličky, kuchyňské nářadí, talíře, mísy, prostě všechno do čehož se jim chce skutečně jen před vánoci. Ženy však často neví, jak jim designérky a designéři ulehčují práci a stále kupují jen obyčejný silnější papír… Nebo jen vaše babičky?

Povoskovaný papír

V drogeriích, nebo domácích potřebách běžně seženete povoskovaný papír. Pokud však prohledáte regálek s tímto zbožím, najdete možná vícero rolí. Jedny jsou již zmiňované – povoskovaný papír. Další jsou povoskovaný papír ve větší vrstvě, v obchodě s nápisem EXTRA povoskovaný papír. Je skutečně povoskovaný tlustší vrstvou a vydrží tak možná o rok déle.

Další variantou jsou igelitové role. Jsou velmi podobné těm lépe povoskovaným, ale jsou více odolné proti protržení. Nesporně lepší v okamžiku, kdy do skříně ukládáte ne úplně suché nádobí. Nepromokne, neprotrhne se a nebude hned plesnivět. Lehce setřete vše nečisté, mokré a nebude to nést další následky.

„Tapeta“ do linky

Nejlepší a nejspolehlivější vrstvou je tlustá, potažená role, tzv. tapeta do linky. Je potažená silnou vrstvou, nepromočí se, vlhkou ji protrhnete, jednoduše otřete, když se vám ve skříni vysype mouka. Sice stojí o nějaký peníz více, ale ta investice stojí za to. Za pár let trochu zažloutne, barvy nebudou tak zářivé a svěží, ale svůj úkol splní naprosto spolehlivě! Proto vybírejte pečlivě a nenechte se nalákat na levné, lehké a zbytečné zboží. Ušetříte si tak práci i zdraví.

Rate this post
Sdílejte