Vstupte do stylové jídelny

Vstupte do stylové jídelny

Sdílejte

Vstupte do stylové jídelny

Stylová jídelna
Stylová jídelna

Ačkoli už v současné době jídelna jako samostatná místnost je spíše raritou, její účely dnes plní spíše jídelní kout, její význam nikterak nepoklesl. Stále je potřeba mít, kde jíst. Uspěchaná doba nás sice nutí jíst rychle a téměř za pochodu. Na skutečně gurmánské stolování si většina Čechů čas neudělá. Přitom jiné národy si ovšem na řádném stolování zakládají, takže proč si alespoň občas neudělat volno a skutečně požitkářsky si nevychutnat dobře uvařené jídlo? K tomu je ale zapotřebí také to správné prostředí, takže se zasněte a představte si, jak by mohla skutečně stylová jídelna vypadat.

Ať už preferujete moderní minimalistický styl nebo klasický až rustikální, určitě byste neodolali jídelně vybavené prostorným masivním dřevěným stolem, u kterého stojí čtyři kované jídelní židle, samozřejmě s prošívaným sedákem pro teplý a měkký posed. Masivní jídelní stůl je vybaven v přírodním provedení, je ošetřen pouze olejem na dřevo, takže je i na dotek přírodní. Takovéto jídelní stoly jsou samozřejmě dražší, poněvadž jsou luxusnější. Dřevo jako materiál nábytku je dnes takřka vzácností.

Stylová jídelna má stěny pokryté vzorovanými tapetami v jemném barevném tónu. Stůl by měl být prostorný a poskytovat dostatek místa jak na stolování, tak i pro nohy u něj sedících osob. Na oknech mohou viset moderní mohutnější závěsy, které jsou jednak účelné na zatemnění oken, ale současně prostor oživují a zútulňují. Neměly by chybět květiny, jednak uprostřed stolu jako dekorace, ale také kolem. Celá jídelní sestava stojí na masivní tmavé prkenné podlaze a osvětluje ji lustr s křišťály. Takto může vypadat skutečně stylová jídelna, v které se snoubí moderní, elegantní a rustikální styl.

V současné době může být ale bohužel poměrně problém pořídit jídelní sety s opravdu velkým prostorným stolem, je to samozřejmě hlavně proto, že na něj většina lidí nemá doma prostor. Namísto něj ale můžete použít třeba stůl rozkládací, který bude zabírat málo místa, ale poskytne v případě potřeby dostatek místa na stolování.

Rate this post
Sdílejte