Bolest zad a šíje? Třeba máte jen špatný polštář

Bolest zad a šíje? Třeba máte jen špatný polštář

Sdílejte
Autor obrázku: Massimo Peruffo

Bolest zad a šíje? Třeba máte jen špatný polštář

Stále více lidí má problémy s bolestmi šíje, zad, od toho se dále rozvíjí i bolesti hlavy a nekvalitní spánek se podepisuje na celkovém psychickém rozpoložení. To vše se přenáší i do fyzického výkonu a je to nejlepší cesta zadělat si na nějaké onemocnění nebo poškození či namožení páteře. Co zkusit změnit polštář?

Nedávno jsme psali také o tom, jak zkrášlit atmosféru domova.

Zkuste něco moderního

Že jste spokojeni s polštářem z kachního peří od babičky? Nemusíte ho hned vyhazovat. Zkuste si pořídit nějako nový moderní polštář, který může být jen jako doplněk toho současného. Vyzkoušíte tak spaní na něčem novém a uvidíte, že moderní nové polštáře jsou již úplně někde jinde, než klasické polštáře na způsob duchny.

Moderní technologie dorazily i do sektoru spánku. Není tak již žádným překvapením, že se vyrábějí polštáře antibakteriální a antialergenní. Materiál polštáře je vyroben z umělých vláken, která nejsou vhodná pro život roztočů a dalších parazitů. Tím se zbavujete hned první nevýhody polštáře z klasického peří.

Polštář s pamětí

Hlavní výhodou moderních polštářů je jejich provedení. Jsou vyrobeny nejčastěji z velmi kvalitních paměťových pěn, které mají unikátní vlastnosti. Když polštář zmáčkneme, nejen, že se vytvaruje, ale ještě si i chvilku tento tvar pamatuje. Tyto polštáře s paměťovým efektem jsou vhodné pro kvalitní spánek a podporují tak správné položení hlavy a rovné páteře. Vyhnete se jakýmkoliv bolestem a vyspíte se bez zbytečného převracení a urovnávání polštáře.

Na trhu jsou i polštáře s dalšími vychytávkami. Takový chytrý polštář nejen, že má paměťový efekt, nejen, že je antibakteriální a antialergenní, ale má i speciální chladivou vrstvu, která odvádí přebytečné teplo od hlavy a vytváří perfektní teplotu pro spánek. Další výhodou takového polštáře může být i snímatelný potah, který lze prát nebo výhodná cena.

Spánek je nejdůležitější

Investice do zdravého spánku se velmi rychle vrací. Poté, co si zvyknete na nový polštář, budete vyžadovat jenom ten svůj. Ulevíte unavenému tělu, poskytnete mu tu nejlepší polohu a naberete síly a prospějete hlavně svému zdraví.

Chytry polštář – Blue Gel from Blue Gel on Vimeo.

Rate this post
Sdílejte