Rustikální nábytek

Rustikální nábytek

Sdílejte

Rustikální nábytek

Rustikální nábytekRustikální nábytek se stále často pořizuje i do moderních stavení. Co že to ten rustikální nábytek vlastně je? Jedná se o nový nábytek, který vypadá jako starožitný. Rustikální nábytek je ovšem od toho starožitného naprosto k nerozeznání.

U rustikálního nábytku je vše soustředěno na retro design, podle toho také nábytek  vypadá. Je často ručně vyřezávaný a jsou na něm mnohdy uplatněny všechny možné ozdobné prvky, které mu dodávají styl dávných let. Velmi často bývá rustikální nábytek pořizován do každé starší zástavby v případě, že její majitel o nějaký starožitný nábytek přijde. Mnoho lidí rustikální nábytek zkrátka láká a tak si ho pořizuje i do moderních domů či bytů, ale dokonce také i do kanceláří.

Rustikální nábytek, to nejsou pouze skříně a stoly, lze pořídit také rustikální křesla, noční stolky, věšáky, police, komody, zásuvky a mnoho dalšího. Na rozdíl od běžného nábytku, který disponuje často jednoduchými rovnými či zaoblenými tvary, tak rustikální nábytek je velmi členitý a zajímavý. Právě díky designu je povětšinou i cena rustikálního nábytku dražší než u nábytku obyčejného.

Mnoho uživatelů si zakoupí starší rodinný dům, který nechtějí předělávat na moderní, ale nechat ho ve starším zachovalém stylu. Právě do takovýchto rodinných domů je často rustikální nábytek používán. Rustikální nábytek je samozřejmě také dostupný v mnoha druzích a provedeních. Pokud vlastníte starší zástavbu nebo vás prostě starší styl nábytku láká, tak může být rustikální nábytek vhodný i pro váš interiér. Rustikální nábytek dokáže dodat domu či bytu zvláštní kouzlo a váš byt může být oproti ostatním domácnostem něčím zvláštním a výjimečným.

Rate this post
Sdílejte