Vylepšete svůj interiér nábytkem z palet

Vylepšete svůj interiér nábytkem z palet

Sdílejte

Vylepšete svůj interiér nábytkem z palet

Palety nacházejí uplatnění při zařizování interiéru
Palety nacházejí uplatnění při zařizování interiéru, Autor obrázku: Walt Stoneburner

Přemýšlíte o tom, jak ještě vylepšit svůj stávající interiér a stále se vám nedaří nalézt žádný vhodný způsob, jak toho dosáhnout? A slyšeli jste už o nábytku z palet?

Nábytek z palet je levný, variabilní a při jeho výrobě můžete zcela popustit uzdu vaší fantazii. Při jeho správném vyhotovení získáte velmi elegantní, moderní a zejména originální prvek do vašeho stávajícího interiéru.

Co vše lze z palet sestavit?

Rozhodnete-li se pracovat s celými paletami, pak po jejich doporučované úpravě zahrnující zejména obroušení povrchu, aby byl zcela rovný, můžete sestavovat de facto libovolné kousky nábytku. Nejsnadnější patrně budou stolky, kdy stačí k paletě upevnit dřevěné nohy nebo kolečka a solitér pro váš interiér je rázem hotov. Dalším poměrně jednoduchým prvkem, který zvládne vytvořit každý zdatnější domácí kutil, je postel. Pro doplňky typu knihovny, police aj. se pochopitelně využívá pouze jednotlivých částí palet. Výsledný dojem můžete doladit lakem nebo barvou podle toho, zda se vám více líbí přírodní vzhled nebo moderní barevné provedení. Výjimkou nejsou ani schody zhotovené z palet nebo obložení stěn, které v interiéru vypadá opravdu perfektně.

Čím začít?

Na prvním místě je pochopitelně ujasnění si, jaký nábytek z palet se chystáte vyrobit a následný odhad počtu potřebných palet. Ty můžete obstarat např. ve výkupnách palet či na stavbách, kde se však dočkáte pouze těch použitých, které mohou v mnoha případech vyžadovat větší úpravy. Nové palety seženete ve stavebninách a to hned v několika možných velikostech. Kromě obvyklých rozměrů 120 x 80 cm a 120 x 100 cm je možné sehnat palety i ve vámi stanovených netradičních velikostech. Jejich cena se pohybuje okolo 150 Kč a nabízí se ve variantě světlé a tmavé. Ta může být například šedá nebo hnědá.

Máte-li již jasno v tom, jaký nábytek z palet hodláte pořídit do svého bytu, nic vám nebrání pustit se do práce, z níž vzejde opravdu originální kousek.

Rate this post
Sdílejte