Kuchyně, obývák a starožitnosti. Hodí se pro zařizování domácnosti?

Kuchyně, obývák a starožitnosti. Hodí se pro zařizování domácnosti?

Sdílejte

Kuchyně, obývák a starožitnosti. Hodí se pro zařizování domácnosti?

Autor obrázku: Adam Caudill

Pokud máte jeden centrální prostor, který má působit jako obývací pokoj, pracovna, jídelna a kuchyň, tak to je místo, kde se celá rodina bude společně setkávat.

Je důležité, aby zůstal zachován genius loci a když máte rádi starožitnost a tento styl chcete uplatnit i v takovém prostoru, pak by také barevné ladění tohoto místa mělo korespondovat. Je jasné, že se prostor musí osázet starožitnými kousky, které vlastníte. Pokud chcete volit novou kuchyňskou linku, pak by měla být zasazena do nadčasového neutrálního designu a dvířka by měla mít z dřevěné dýhy v barvě calvados. S tou by barevně ladit měl jídelní stůl, ale i sedací nábytek v obýváku.

Pokud máte kuchyni do tvaru písmene U, pak by tu mohl být ještě ostrůvek. Tak budete mít vše po ruce, pracovní plocha bude dostatečná a můžete mít také vestavěnou lednici, myšku a tak nenaruší prostor, který je laděný do starožitného stylu. Hezké jsou i prosvětlené police, které neslouží jenom k ukládání skla, ale také osvětlují pracovní plochu.

Na kuchyni může navázat spíž na potraviny, ale také se sem vejdou i menší elektrospotřebiče, které se užívají jenom občas. Ideální je spojení dlažby a podlahového topení. Keramiku můžete použít v podobě mozaiky, která pokrývá i část stěny za pracovní deskou.

Pokud máte pocit, že spojením kuchyně a obývacího pokoje neděláte dobře, můžete prostor rozbít tím, že na kuchyňskou část naváže barový pult, který nahradí jídelní stůl, který se přenesením počítače změní v pracovní koutek. Klasickou pohovku můžete nahradit kávovým stolkem a křesílkem a tak vám vznikne víc místa na lůžku, potažmo dvojlůžko.

Rate this post
Sdílejte