Ústřední topení? Ohřejte se raději u krbu!

Ústřední topení? Ohřejte se raději u krbu!

Sdílejte

Ústřední topení? Ohřejte se raději u krbu!

krby-a-kamnaZimní chladné měsíce přímo vyžadují a nutí, aby člověk v chladném a ledovém prostředí venku, trávil co nejvíce času doma. A pro velkou dávku pohody je samozřejmě nutné teplo. Teplo člověka provází odjakživa, je nutné pro přežití, ale i pro chvilky odpočinku a relaxace. Přestože můžete disponovat ústředním topením, nic se nevyrovná opravdovým plamenům. Pořiďte si krbová kamna.

Romantika letních dní

Vzpomínáte na ty jedinečné chvíle u letního ohně? Plameny plápolají, lidé si povídají a vy jen tak hledíte do plápolajícího ohně. Nic vás nezajímá, nic vás netrápí. Jen sálající teplo a žár ukrytý v ohni. Nejraději byste si ho vzali domů a sledovali jej stále. Již se vědecky dokázalo, že oheň má na člověka uklidňující vliv. Jistota pohody, tepla a domova. A proč si jej tedy neudělat doma?

Krby byly vždy doménou velkých domů, chalup nebo moderních rezidencí. Současná technologie a moderní trendy však umožňují pořízení krbových kamen i do objektů, kde by dříve být rozhodně nemohly. Myšleny jsou tím především malé domy, moderní novostavby či dokonce byty!

O tom proč nešetřit na krbových kamnech jsme psali zde.

Kamna v bytu? Realita

Pořízení kamen není problém ani pro lidi žijící v panelovém domě. Nečekejte přímo zabudovaný krb s komínem, které znáte z amerických filmů. Pokud se jedná o bytové jednotky, nejlepším řešením zde je určitě alternativa ve formě plynových krbů či krbů na líh. Díky těmto technologiím tak může mít krb opravdu každý.

Krby jsou v prodeji v mnoha různých variacích a nejlepší metodou, jak si vybrat ten správný, je určitě navštívit buď webové stránky konkrétní firmy, nebo její pobočku. Pro úsporu času tak stačí otevřít fotogalerie krbů a prohlédnout si konkrétní modely. Samozřejmě si je lze často i pomocí internetu objednat online a po konzultaci a návštěvě specializované firmy ihned zabudovat a začít používat. Není se třeba ani obávat vysokých cen. Nejsou-li třeba náročné stavební úpravy, krb je otázkou řádu několika tisíc korun, v závislosti na velikosti a materiálu či provedení.

Rate this post
Sdílejte