Korkové podlahy

Korkové podlahy

Sdílejte

Korkové podlahy

Korková podlaha
Korková podlaha, Autor obrázku: Jordan Johnson

Dokud se člověk nezbaví gravitačního jha, bude jeho každý normální den začínat i končit kontaktem s podlahou jeho domu nebo jeho bytu.

Tak proč si ten kontakt neudělat, co jak nejpříjemnější? Jednou z mnoha možností jak připravit podlahu našeho bydlení ke společné a pohodové interakci je zvolit korkovou podlahu. Korková podlaha je cenově dostupná i cenově srovnatelná s klasickou dřevěnou podlahou. Ale na rozdíl od dřevěné podlahy má korková podlaha, krom obdobně dlouhé životnosti, několik výhod navíc. Korek nebo podlahová krytina z korku má vynikající tepelně-izolační a zvukově-izolační vlastnosti. Korek je měkký, poddajný a při došlápnutí na něj tlumí náraz, navozuje dojem příjemného tepla a stability.

Kde v bytě se dá korková podlaha použít?

Které místnosti v domě nebo v bytě jsou pro korkovou podlahu vhodné? Bez sebemenších problémů jsou výborně užité v kuchyni, v dětských pokojích, v obývacích pokojích. Ovšem dají se s úspěchem použít i v koupelně. Korek, zvláště nalakovaný korek je vysoce odolný proti oděru, je znovulakovatelný a jako podlahová krytina nenáročný na úklid.

Korková podlaha je tichá, teplá, měkká a odolná

A navíc, kupříkladu v produktové řadě německého výrobce EGGER pod názvem LANEO®, jsou korkové podlahy dovedeny ještě na vyšší úroveň spolehlivosti a užitného komfortu. Tento druh korkové podlahy nanesené na HDF desce LANEO® se odborně nazývá corc plus technology. Hlavním rysem je nebývale vysoká hustota svrchní korkové plochy nanesené na rubové straně dílce HDF desky, kde jako protitahová vrstva ještě více zvyšuje izolační potenciál samotného výrobku.
Rate this post
Sdílejte