Bytový textil za hubičku aneb Váš šťastný měsíc

Bytový textil za hubičku aneb Váš šťastný měsíc

Sdílejte

Bytový textil za hubičku aneb Váš šťastný měsíc

flanelové povlečení s vánočním motivemFirmy se tradičně v období Vánoc předhánějí s nabídkami a lákají zákazníky k nákupu.

V Blancheporte pro Vás připravili 75% slevu na objednávku. Nakoupit můžete nejen v bytovém textilu ale i v dámské francouzské módě, pánské módě, spodním prádle.

Když už jsme u Vánoc, tak jisté nepříhodnější bude podívat se na vánoční dekorace nebo alespoň na vánoční motivy.

Například můžete Vaši ložnici obléknout do červeno-bílé kombinace povlečení – tradičních vánočních barev. Ve stejném duchu můžeme pokračovat i v dekoracích na štědrovečerní stůl. Osobně patřím mezi lidi, kteří vítají originalitu a osvobození se z tradičního stereotypu, ale když se jedna o Vánoce, ani mne není pomoci a vyhledávám tradiční vzory.

Zkuste něco nového a použijte tzv. napron, svrchní úzký ubrus, který překrývá spodní, široký ubrus nebo stůl, jeho výhoda je, že v případě „nehody“ nemusíte měnit ubrus celý, ale jen tuto svrchní část. Navíc má velmi významné dekorační užití. Rozšířený je hodně ve Francii (Blancheporte je přeci francouzský obchod, tak nelze, aby tu chyběl :), u nás se poslední dobou stává čím dál tím oblíbenější.

přehoz s vánočním motivemMám ho také ráda, protože dodá stolu vintage (starobylou) eleganci. Pokud patříte mezi takové, kterým se závan starých časů také líbí, nechte se inspirovat pozvánkou k vánoční atmosféře let minulých. Prohlédněte si posbíranou kolekci snímků, zejména starožitných vánočních ozdob autorky článku.

Přijde Vám to jako dobrý nápad?

Mimochodem, když už jsem zmínila o Francii, víte, jak se tam slaví Vánoce? Na stůl se podává krůta. tzv. vánoční krůta (la dinde de Noel) a tzv. vánoční poleno (le buche de Noel). To je dezert polévaný čokoládou, Dárky nosí otec Vánoc. Asi Vás moc nepřekvapí, že Francouzi si potrpí na bohatou výzdobu interiéru a, zatím ještě narodil od nás, i exteriéru. Typickým vánočním stromkem je jedle.

Tak Šťastné a veselé! Joyeux Noël!

Zdroj fotografií: Blancheporte.cz

Autorka článku: Jitka Mžiková

Rate this post
Sdílejte