Vybíráme barové židle do kuchyně

Vybíráme barové židle do kuchyně

Sdílejte

Vybíráme barové židle do kuchyně

Barové židle
Barové židle

Moderní kuchyně stále častěji zahrnuje i příjemný barový koutek či barový pult. Zde se hostitel ujme hlavního slova a u sklenky něčeho dobrého lze rozjímat klidně až do rána. Ovšem ke správnému baru je třeba i správné barové židle. Barové židle nejsou jen doménou klasických barů, kaváren a restaurací, ale při dobře zvolené židli, designu a materiálu můžeme najít i skvělé uplatnění v našich domácích podmínkách. Zakoupit se dají buď v kamenných prodejnách nebo na internetu, např. http://www.havaj.cz/barove-zidle.html.

Jak na výběr?

Výběr barové židle je ovlivněn především mírou a místem využití. Je jasné, že židle do baru asi budou muset vydržet více, než židle na domácí využití. Ovšem nemusíme jen hledět na míru používání. Barová židle má specifické druhy využití. Tedy, jedná-li se jen o krátkodobé používání, stačí klidně plastová nebo jiná levnější varianta. Pro delší sezení by však měla mít židle rozhodně kvalitnější sedák. Nejčastěji se doporučuje sedák čalouněný.

Výběr židle by měl být ovlivněn i naším interiérem. Podle interiéru je vhodné zvolit jak barevné provedení, ale i provedení a skladbu materiálu, ze které se židle skládá. Barové židle lze pořídit v klasickém provedení s pochromovanou nohou a držákem na nohy, ale i moderní plastové varianty či dokonce židle ze dřeva.

Na pevno nebo s přesunem?

Barové židle mají svá specifické, i co se týče přenositelnosti. Je možné si pořídit klasické přenosné židle, ale je zde i varianta pevného přidělání židle například pomocí přísavek. Dále existují varianty židlí otočných či klasických sedáků přidělaných napevno. Otáčecí židle jsou zpravidla tvořeny klasickou nohou židle s držákem na nohy a sedák je usazen na kvalitním otáčivém a nastavitelném pístu.

Lze si tedy nastavit výšku, ale je možné se i na židli otáčet. Což je v domácnosti velmi praktické, pokud se hostitel přemisťuje.

Umístění židle

Samotná výška barového pultu se může lišit. Zpravidla se nachází v rozmezí 110-120 centimetrů. Je dobré tedy vybírat barové židle nastavitelné nebo ve výšce kolem 75 centimetrů. Prostor pro barovou židli u pultu je vyhrazen asi 60 centimetry.

Konkrétní nabídku naleznete na stránkách www.havaj.cz.

Rate this post
Sdílejte