Zamezte tepelným ztrátám s novými okny

Zamezte tepelným ztrátám s novými okny

Sdílejte

Zamezte tepelným ztrátám s novými okny

Nová okna sníží výdaje za teplo
Nová okna sníží výdaje za teplo, Autor obrázku: Till Krech

Náklady na vytápění bohužel stále raketově rostou. Je proto více než nutné zamezit zbytečným tepelným ztrátám. Zbavte se únikům tepla, které jsou největší v oblasti oken. Stará okna leckdy minimálně těsní a navíc i celou plochou skla přicházíme o mnoho tepla a to zbytečně. Moderní okna nabízejí nejen lepší izolační vlastnosti, ale jsou i skvělým tlumičem zvuku z ulice.

Levně a kvalitně

Nová okna nejsou již tak vysokou investicí, jako tomu bylo dříve. Moderní plastová okna jsou díky vysoké konkurenci nabízena za přijatelné ceny a lze si vybrat i z mnoha různých velikostí, tvarů, materiálů a designů. Plastová okna jsou i dobrou investicí co se týče samotné hodnoty nemovitosti. To lze uplatnit při pronajímání bytu či domu, jelikož nová okna jsou dnes samozřejmostí.

Okna si však můžeme nechat udělat i z jiných materiálů. Může se tak jednat o klasická dřevěná okna, která známe již po dlouhé století. Dřevěný materiál má svou výhodu především v dýchání, kdy dochází k přirozenému větrání. Samozřejmě, že dřevo se může do některých staveb a nemovitostí hodit i mnohem více, než bílé plastové okno.

Proč se vyplatí nová okna?

Nová okna jsou v současnosti vytvářena díky moderním technologiím nejen ve velké kvalitě, ale i se záměrem izolovat a minimalizovat tepelné ztráty, zajistit určitý komfort a vzhled, zajistit minimum hluku z venkovního okolí a tlumit jej, ale i nabízejí možnosti jednoduché obsluhy a dlouhé životnosti.

Okna jsou tvořena z konkrétního počtu komor, ve kterých můžeme najít někdy izolační materiály, jindy vakuum či jednoduše jen klasických vzduch. Tyto moderní technologie se samozřejmě liší podle konkrétního typu a výrobce. Důraz je ale kladen na izolaci mezi skly, kde by se mělo zabránit co nejmenší tepelné výměně. Díky dobré izolaci se tak i podílí na redukci hluku z okolí dovnitř místnosti.

Nezapomínejme na dveře

Ne jenom okna, ale i různé malé okenice ke sklepu, vchodové dveře či okna na půdu a do podkroví. Všechny tyto uvedené příklady jsou samozřejmě tvořeny stejnou technologií a zaručují vysokou kvalitu a spolehlivost. Kvalitní inovace nemusí být finančně náročná, což pořízení nových oken nebo dveří potvrdí.

Rate this post
Sdílejte