Zazimujte si svůj dům – druhá část

Zazimujte si svůj dům – druhá část

Sdílejte

Zazimujte si svůj dům – druhá část

Krb nebo krbová kamna

Komíny nutně nemusí být vymeteny každý rok, ale měly by být zkontrolovány před každou topnou sezonou. Nicméně, rozsáhlé použití dřeva v kamnech, vám dává znamení si nadiktovat čištění, když se nahromadí větší vrstva sazí. V případě potřeby, zavolejte kominíka, jenž odstraní saze.

Zkontrolujte uzávěr a otvor na vrcholu komína, abyste se ujistili, že bude držet, aby se dovnitř nedostali hlodavci ani ptáci. Zkontrolujte krbovou klapku pro řádné otevírání a zavírání. Nechte si ji zavřenou s výjimkou při použití, aby se dovnitř nedostal studený vzduch. Nainstalujte skleněné dveře na krb nebo kamna a udržujte je zavřené, když je nepoužíváte, aby se minimalizovaly tepelné ztráty a pronikání vzduchu.

Zásoba dřeva

Zásoby dřeva uchovávejte na suchém místě, daleko od exteriéru vašeho domova.

Zablokujte všechen únik vzduchu dovnitř a ven

Najděte a zadělejte zjevné úniky kolem vašeho domu, aby váš domov byl útulný a studený vzduch zůstal venku, tam, kam patří. Chcete-li najít netěsnosti, obejděte celý vnitřek domu u dni, když zrovna fouká venku vítr a držte zapálenou vonnou tyčinku (bezpečnější než svíčka) proti typickým průvanovým oblastem, jako jsou venkovní dveře a okna. Průměrný domácí únik může mít částku do ekvivalentu 9 metrů čtverečních v otvoru ve zdi.

• Použijte těsnící zbraň, kterou použijete pro těsnění na všechny oblasti uvnitř a venku, kde můžete vidět škvíru, mezeru, nebo cítit průvan.

• Kolem oken a dveří též dejte těsnící pásky, protože jsou to místa, kde průvan může mít volnou ruku, když nezasáhnete.

• Naneste těsnění kolem venkovních kohoutků i jiného potrubí, také tam, kde dráty vstupují do domu.

• Použijte soupravy pro zateplování oken k utěsnění okna a balkonových dveří.

• Zakryjte sklepní okna plastovými vzduchotěsnými štíty.

Rate this post
Sdílejte