Zazimujte si svůj dům – první část

Zazimujte si svůj dům – první část

Sdílejte

Zazimujte si svůj dům – první část

Někteří odborníci tvrdí, že je možné snížit částku za energii na polovinu, pokud je váš domov správně zazimovaný.

Úspory jsou větší ve studený zimních regionech, ale i osoby žijící v oblasti, kde teplota klesne pod bod mrazu, mohou udělat jednoduché kroky, aby snížili jejich náklady na vytápění. Sledujte svůj seznam energie, jak snižujete své účty za topení, snižujete emise oxidu uhličitého a přitom šetříte ekologicky – ať už ve vlastním nebo v nájmu.

Zkontrolujte a ujistěte se, zda v oblasti kolem vašich kamen není nic hořlavého ani v blízkosti nic uloženo. Ujistěte se, že vaše kamna pracují po letní pauze tím, že kouknete na termostat, kde se objeví 80 stupňů, tudíž by měla čerpat z tepla.

Nezapomínejte na filtry, které je dobré občas nahradit staré novými. Pokračovat v nahrazování jednou měsíčně v průběhu topné sezóny. Je-li to možné, použít raději opakovaně elektrostatické filtry, které je možné prát.

Zvažte instalaci programovatelného termostatu, který může automaticky zapnout ohřívání v noci a ve dne a zvýšit tak teplotu během ranních a večerních hodinách, když jste i nejste zrovna doma.

Dobrým nápadem je i to, abyste si nechali odborníkem zkontrolovat svoje kamna jednou za rok nebo za dva. Kontrola by měla zahrnovat posouzení vašeho termostatu a ohřívání a prohlídku výměníku tepla v kamnech (krbová atd.).

Pokud je váš domov vytápěn teplovodním radiátorem, vypouštěcí ventily mírně pootevřete. Když se objeví voda, tak je zavřete. Tak necháte uniknout vzduchu, který byl zadržován v topení.

Rate this post
Sdílejte