Jak si vybrat byt

Jak si vybrat byt

Sdílejte

Jak si vybrat byt

Autor obrázku: Brian Clift

Stále více a více lidí se v dnešní době stěhuje do města, zejména za prací. Samozřejmě je ale nemálo lidí, kteří se stěhují naopak na vesnici. Obvykle to však bývají zámožnější lidé, kteří mají dobrou práci, dostatek peněz a starosti mají vyřešené. Chtějí mít klid a čerstvý vzduch …ten je ovšem důležitý pro všechny lidi, především pak pro malé děti, a proto není dobré žít v znečištěném městě, ale raději na vesnici, popř. v zázemí města, kde není ovzduší natolik znečištěno.

Dbejte na své zdraví

Prioritní při výběru bytu je pro mnohé samozřejmě cenová dostupnost …mnohem důležitější je však lokalita, ve které je byt umístěn. Záleží na ovzduší, a také na zeleni, která je kolem.

Samozřejmě také záleží na lidech, kteří žijí v blízkosti bytu, protože výtržnosti a nepokoje, které dnešní skupiny teenagerů dělají, bývají mnohdy nepříjemné a narušují klid a pořádek. Pokud si však zvolíte lokalitu, kde žijí zpravidla slušné, klidní a nekonfliktní lidé, pomůžete tak ještě více svému zdraví.

Dostupnost bytu

Autor obrázku: Lydia

Vyjímaje lokality záleží samozřejmě i na dostupnosti bytu. Nemáte-li auto a neřídí alespoň dva členové Vaší domácnosti, je nepředstavitelné, že by v blízkosti bytu nezastavoval žádný autobus, vlak, či dopravní prostředek MHD. Zejména kvůli dětem je dobrá dostupnost důležitá, protože vozit je každý den do školy, a pak zase ze školy, by mohlo zabírat dost času. Zrovna ovšem, pokud neřídí ani dospělí, potřebují se nějak dostávat do práce, nemají-li ji hned „za rohem“.

Umístění bytu v domu

Umístění bytu v domě je velmi důležité, protože díky jeho správnému situování, Vám může ušetřit i výrazné množství peněz, obzvláště dnes, při stále rostoucích cenách. Není příliš vhodné si pořizovat okrajový byt, i když má značné výhody …co se ovšem úspornosti týče, prostřední byt, kolem nějž jsou další vytápěné byty, si o dost lépe udržuje teplo, a tak není potřeba jej tolik vytápět. Nicméně v létě, kdy lidé prahnou po chládku, se v něm teplo také drží …

Rate this post
Sdílejte