Jak si udržet škůdce dál od domova

Jak si udržet škůdce dál od domova

Sdílejte

Jak si udržet škůdce dál od domova

Vzhledem k tomu, že chladnější počasí nastalo a vy tak zjišťujete, že je nejlepší zůstat doma, abyste se vyhnuli chladu, tak se přesto můžete ocitnout v nějaké špatné společnosti. Přestože nejsme jediní, kdo se snaží zůstat v teple tuto roční dobu, tak proto můžete vidět své nové, nežádoucí spolubydlící: hlodavce a brouky.

Teď je to proto, že tyto potvůrky mají své metody, když si dělají svojí cestu do vašeho domova, což neznamená, že se nemusí zdržovat jen venku dál od vašeho domova. Ve skutečnosti, obchodní národní sdružení výrobců, distributorů a dalších firem, které se zabývají speciálními produkty pesticidů a hnojiv oznámili, zahájení zadržení nechtěným zvířátkům ve vašem domě.

Odpovědný průmysl pro zdravý život, chce ukázat, jak se vyhnout nežádoucím hlodavcům dostat se k vám, proto přináší tipy pro přípravu na chladné počasí, abyste si udrželi škůdce od těla. Je to prý tak jednoduché. Postupy pro průzkum vypadají asi takhle: Zjišťování, studování, příprava, odstranění a čištění.

Uvnitř prohledejte lákače pro hlodavce

Prvním krokem, jak udržet hlodavce a hmyz, je odstranit přístupy a utěsnit všechny mezery kolem potrubí a elektrických vodičů, které vstupují z venčí do domu. Odstraňte všechny zdroje potravy, vody a přístřeší, které mohou přilákat škůdce. Odstraňte stohy lepenky (včetně pohyblivých krabic), které nabízejí úkryt zvířátkům.

Zkontrolujte únik vody pod dřezem, lednicí a dalších souvisejících oblastí. Potraviny ukládejte v vzduchotěsném obalu, odolných proti škůdcům v kontejnerech nebo v lednicích či v mrazácích.

Venku je úklid také potřeba

Odstraňte stojaté vody v takových oblastech, jako jsou hrnce, kbelíky, hračky, domácí misky i vaničku pro ptáčky.

Vyčistěte okrasné a květinové záhony zahrady a místa zadělejte mulčem v těch správných místech – alespoň 12 centimetrů od svého založení. Odstraňte nebo se zbavte spadaného listí a větví na místech, kde by se hlodavci chtěli skrýt.

Prořezejte zadní větve stromů, které se dotýkají domu nebo střechy. Tímto odstraníte možnost vedoucí cestičky přes větve stromu do svého domova, neboť tak poskytly vytvořený most pro hmyz a hlodavce. Ale když tyto mosty odstraníte, tak už je o jednu cestu do vašeho domu postaráno. Udržujte též prostor pod domem bez nepořádku a utěsněný.

A jak se ještě vyhnout hmyzu

Dejte lepící a těsnící pásky na praskliny okolo oken, dveří, vedlejších průchodů, užitkových trubek, za komíny a pod dřevěným obložení a jiné otvory. Opravte nebo vyměňte poškozené skleněné výplně na oknech nebo dveří. Nežádoucí brouci jsou přitahováni k osvětlení, tak byste měli venkovní osvětlení dát na minimum. Všimnete-li si hmyzu ve vaší domácnosti, použijte vysavač k jejich odstranění – mrtvých nebo živých.

Vždy odstraňte tašku se smetím za včas, aby se zabránilo zápachu, jenž prostupuje do prostoru. Pakliže je zamoření veliké, nezbývá, než si zavolat odborníka na hmyz, který vás jich zbaví.

Rate this post
Sdílejte