Roční domácí údržba – udělejte si kontrolní seznam (1. část)

Roční domácí údržba – udělejte si kontrolní seznam (1. část)

Sdílejte

Roční domácí údržba – udělejte si kontrolní seznam (1. část)

Další rok přichází a je na blízku, mnozí z nás jsou na konci roku odchýlení, zaujati dovolenou a zdobením, zábavami, cestováním a dalšími. Ale ani nečekáte, že by se něco pokazilo v této sezoně – avšak pamatujte na Murphyho zákon – měli byste se postarat o potřebnou údržbu kolem domu.

Mnoho úkolů je doporučováno udělat ve vašem domově každý rok – takže pokud si nemůžete vzpomenout, že jste tyto úlohy letos ještě neudělali, tak máte svojí poslední šanci nyní.

Zkontrolujte svůj dům

Odborníci doporučují kontrolu vašeho domova několikrát za rok. Udělejte si procházku kolem domu, vezměte na vědomí veškeré drobné prasklinky (jsou-li normální), a buďte na pozoru, aby se trhliny nerozšiřovaly.

Zadělejte a zatěsněte či opravte drobné praskliny nebo jiné otvory v základu, kde například vstupuje potrubí nebo naopak vystupuje z domu. Pokud tyto prasklinky ponecháte svému osudu bez dozoru, tak by mohly tyto trhliny umožňovat vodě a ledu dostat se do domu.

Utěsníte okna a dveře

Zatímco jste venku vše zkontrolovali a utěsnili, tak nyní je na řadě vnitřek domu, který je též potřeba zkontrolovat kolem oken, rámů a dveří. Přidejte utěsňovací pásky, aby se zabránilo tepelným ztrátám přes mezery, kde okna a dveře otevíráte a zavíráte. Nezapomeňte na garážová vrata a sklepní okna!

Rate this post
Sdílejte