Darovaný domácí mazlíček? Vytvořte mu hezký domov!

Darovaný domácí mazlíček? Vytvořte mu hezký domov!

Sdílejte

Darovaný domácí mazlíček? Vytvořte mu hezký domov!

Děti milují zvířátka. A co když je to malý zakrslý králíček, morčátko nebo křeček. To je teprve nádhera. Jak se ale zachovat v situaci, kdy nejste absolutně vůbec připraveni? A jak rychle, levně a snadno vytvořit výběh nebo nějakou ohrádku? Podíváme se na pár užitečných rad.

Zvířátka rády svobodu, ale…

Zvířata sice nemají tolik rozumu, jako člověk, ale i tak si zaslouží mít příjemné podmínky pro život. A dopřát jim tak svobodu je vskutku nutné, aby se zvíře nenudilo. Svoboda nemůže být příliš veliká, protože například na zahradě se skrývá mnoho nebezpečí, ale i zákoutí, odkud by se zvířeti nemuselo zrovna moc chtít nazpět. Nezbývá nic, než mu vytvořit výběh nebo nějakou malou ohrádku.

Pokud mu chcete udělat na zahrádce výběh, stačí na to absolutní minimum. Najděte pár silnějších klacků, použít lze i slabé kůly. Ořežeme je do špičky a v pravidelné vzdálenosti vymezíme konkrétní prostor. Zakoupíme si chovatelské pletivo, což je speciální pletivo pro zvířata a šikovně jím propleteme zabodnuté kůly. Jednoduchý výběh například pro králíka máme hotový.

Autor obrázku: Mosman Council

Přenosná ohrádka

Nechcete mít někde na zahradě natrvalo zbudovaný výběh a rádi byste něco přenosného? Máme další tip. Vezměte si delší úzká prkénka nebo latě. Stlučte je do několika obdélníků. A to tak, že jeden bude znázorňovat velikost daného výběhu. K němu pak vyrobíme vždy dva obdélníky, které budou tvořit stěny pomyslného poklopu. Vše stlučeme dohromady a následně propleteme pletivem. Vhodné je králičí pletivo nebo již zmíněné chovatelské.

Máme tak snadný, levný a účelný přenosný výběh. Můžeme jej snadno přemisťovat a tak mít zvířata u sebe doma. V menším provedení lze toto samozřejmě vyrobit i pro provedení dovnitř domu nebo bytu. Obdobně tak lze vyrobit i malou klícku, kde opět využijeme pletivo. Není na tom ni složitého a finančně to vyjde mnohem levněji, než pořizovat hotový výběh nebo luxusní klec.

Rate this post
Sdílejte