Dřevěný domek pro děti

Dřevěný domek pro děti

Sdílejte

Dřevěný domek pro děti

Mnohým z Vás jistě občas vrtá hlavou, jak ty děti zabavit, když jste s nimi venku na zahradě a Vy potřebujete např. pověsit prádlo, či zalít květiny. Jedním z mnoha způsobů je, pořídit jim dřevěný domek, ve kterém si budou moci hrát. Není tím myšleno nějaký půl metru vysoký domeček pro panenky, ale domek vysoký třeba až 2m, široký také 2m a dlouhý třeba 3m.

Jak stavba probíhá?

Základem je samozřejmě železná konstrukce, která je mnohem pevnější jak ta dřevěná. Další nezbytností pro stavbu takového domku jsou prkna, avšak nejlépe palubky, dlouhé nýty na přichycení palubek, truhlářské svěrky, nářadí a pár dalších věcí…

Stavba takového domku je poměrně náročná, ale i tak ji zvládnete i sami. Kdo nejste statným svářečem, nechcete si konstrukci někde svařit – dřevěnou nedoporučuji.

A pak už Vás čeká „pouze“ přidělání palubek a desek z dřevotřísky. Dřevotřískové desky použijete na podlahu a hned máte velkou část zaplněnou, nicméně, teď přijde to náročnější – přidělání palubek. Mnozí z Vás si jistě řeknou, co může být na takovém přidělání palubek náročného – opak je ale pravdou. Ano, prvních několik palubek Vám půjde snadno …přichytíte si několik palubek truhlářskými svěrkami, provrtáte palubku a železnou konstrukci, vložíte nýt a přiděláte. Ovšem, už po pár palubkách Vás budou pořádně bolet ruce, takže se z toho stane záležitost klidně i na několik dní. Samozřejmě na to můžete jít i s pomocí techniky, ale osobně si myslím, že děláte-li to ručně, máte z toho potom mnohem lepší pocit.

Přibližné náklady

Domek je pak možné buď zapustit z části do země, a nebo ho postavit na nohy ze železa – má to hned několik výhod …nenateče do něj, nejde odspodu taková zima, materiál může lépe dýchat a děti z oho budou nadšenější. Pokud Vás zajímá, na kolik cca vyjde stavba takové domku, tak je to zhruba 6000 – 8000KČ – to jsou přibližné náklady na materiál. Myslím si však, že to stojí za to, udělat radost dětem a i si díky tomu třeba odpočinout, protože se děti v domku zabaví sami.

Výbava

Domek pak můžete vybavit, kam až Vám sahá Vaše představivost. Můžete do něj umístit postele, malou kuchyňku a klidně i stolek a židle a po stěnách přidělat police. Záleží jen a jen na Vás, jakou velikost domku zvolíte a jak ho dětem vybavíte.

Rate this post
Sdílejte