Které rostliny zkrášlí Vaši zahradu

Které rostliny zkrášlí Vaši zahradu

Sdílejte

Které rostliny zkrášlí Vaši zahradu

ratanové lehátko
ratanové lehátko

Naplánovali jste si zvelebení vaší zahrady? A zvažujete návštěvu zahradnictví? Potom je dobré pečlivě vybrat druhy rostlin do vaší zahrady. Musíte zvážit jejich vzájemný soulad. Jak je sladit barevně jistě víte. V literatuře stačí najít období kvetení jednotlivých druhů. Třeba pokud máte rádi růže, doplňte je o levandule nebo zimostráz, ty vám budou růže chránit před mšicemi. Neodmyslitelnou součástí je také zahradní nábytek, který neodmyslitelně patří na vaši zahradu. V posledních letech si získává oblibu ratanový nábytek nebo nábytek z umělého ratanu.

Mnoho aromatických a kořeninových rostlin pochází z oblasti Středozemního moře, kde se přizpůsobili typickým podmínkám prostředí. Jejich výhodou je, že nejsou extra náročné na vlastnosti půdy ani na péči, takže je bez problémů dokáže pěstovat každý.

ratanový zahradní set
ratanový zahradní set

Bylinky vysazujte do půdy podle druhu, který mají rádi. Meduňka potřebuje důkladně propracovanou půdu s dostatečným množstvím. Máta nesnáší příliš suché stanoviště, protože na nich trpí. Mateřídouška dobře snáší i sušší podnebí, nesmíte ji však vystavit větru. Levandule má zas ráda hodně slunce a méně vody, podobně je to i se šalvějí. Takže vám plně postačí slunečný záhon, který pohnojíte kompostem. Dejte si pozor, bylinky nemají rádi půdu čerstvě pohnojenou chlévským hnojem.

Nastává období prvních grilovacích akcí a posezení s přáteli venku. A jak vypadá po zimě váš teakový zahradní nábytek, který jste si před pár lety pořídili v Teak-shop.cz? Zanedbaný nábytek, který nevypadá vábně, můžete dát do pořádku za pár minut. Jde hlavně o estetický problém. Bílé povlaky, které způsobují vysoké teploty a vlhké prostředí, odstraníte vlhkým hadrem a čisticím prostředkem na teakové dřevo.

Občas se na nábytku mohou objevit drobné trhlinky, které nemají žádný vliv na jeho trvanlivost. Vytvoří se tehdy, když dřevo není dostatečně nebo dlouhodobě ošetřené. Nábytek působí staře a nepěkně. Tehdy je vhodné vyčistit ho, ošetřit osvěžovačem barev a nanést na něj olej na teakové dřevo. V poslední řadě nezapomeňte zkontrolovat šrouby, podle potřeby je dotáhněte. Nedílnou součástí zahradního nábytku jsou textilní podsedáky.

Rate this post
Sdílejte