Chcete být milionářem? A co vám brání?

Chcete být milionářem? A co vám brání?

Sdílejte

Chcete být milionářem? A co vám brání?

Průměrnému Čechovi projde za život rukama 10 milionů korun. Každý z nás tedy milionářem už dávno mohl být. Problém je, že peníze utrácíme za zbytečnosti, které nepotřebujeme. Pořád něco nakupujeme, až jsme nakonec zavaleni cetkami, ale okolo nás není nic, co by mělo skutečnou hodnotu.

Screenshot - 18.9.2014 , 17_11_54

 Neumíme zacházet s penězi. Učit nás to měli totiž už na základní škole. Spousta dnešních dětí nedokáže spořit. Na co také? Stačí říct tatínkovi o nové značkové oblečení nebo nový drahý mobil nebo tablet a předmět se najednou objeví v dárkovém balení na posteli dítěte.

Výsledkem takového chování jsou dospělí jedinci, kteří nedokáží odhadnout hodnotu peněz, žijí od výplaty k výplatě, půjčují si na nesmysly a nakonec se utápějí v dluzích.

Nechceme tvrdit, že peníze jsou nejdůležitější věcí na světě, ale jejich dostatek (ne nadbytek) se pozitivně odráží na psychice. Člověk, který má pod sebou finanční polštář, je zkrátka v daleko větší duševní pohodě. Peníze mu dávají svobodu.

Jak naspořit svůj první milion

Představte si každou korunu jako malé semínko. Zasaďte korunu, zalévejte úrokem 10 % a první milion sklidíte za 56 let. Ve finančnictví se tomuto triku říká složené úročení. Nechte na svém účtu klíčit třeba 10 semínek (korun) denně a první milionová sklizeň přijde za 34 let. Pokud byste chtěli celý proces urychlit, odkládáním 5000 Kč měsíčně se stanete milionářem odteď přesně za 10 let.

Screenshot - 18.9.2014 , 17_12_18

Dejte tomu čas

Nechtějte všechno hned. Když každé semínko okamžitě sklidíte a nenecháte jej vyklíčit, nikdy nepoznáte, co je to pořádná úroda. Zajistěte do dalších let sebe i své děti tím, že se naučíte být finančně gramotní a přestanete myslet pouze na okamžité uspokojení potřeb. Buďte sami sobě osobním koučem.

Rate this post
Sdílejte