Hypotéka bez doložení příjmu

Hypotéka bez doložení příjmu

Sdílejte

Hypotéka bez doložení příjmu

By: woodleywonderworks

Získat hypotéku je těžké. Většinou pokud neprokážete solidní příjem je hypotéku skoro nemožné získat. Banky, které ovšem chtějí získat co nejvíce klientů přišly s novým řešením. Nabízí svým klientům hypotéku bez doložení příjmu. Teď už nemusí v bance předkládat potvrzení o majetku a příjmech.

K tomu abychom si vyřídili hypotéku bez doložení příjmu, stačí podpis čestného prohlášení. Důvody, které vedou osoby, k vyřízení hypotéky bez doložení příjmu bývají různé. Nejčastěji je to nemožnost doložit bance příjem či neochota svěřovat se s výdělkem.

Ptáte se, co je to hypotéka bez doložení příjmu?

Odpověď je jednoduchá. Je to standardní hypoteční úvěr, ale k jeho získání není nutné bance prokazovat oficiální příjmy. Klient předkládá pouze čestné prohlášení, kde výší svých příjmů pouze prohlašuje. Ovšem poskytnutí hypotéky bez doložení příjmu je pro banku velmi rizikové.

V důsledku tohoto rizika, tak klient dostane nižší úvěr s vyššími úroky, než je u klasické hypotéky. Lze ji použít na financování bydlení i čehokoliv jiného. Většinou o ni žádají ti, kteří právě začali pracovat nebo podnikatelé. Obě tyto skupiny mají sice vysoký předpoklad bonity, ale nemohou ho doložit. Hypotéku bez doložení příjmu využívají i veřejně známe osobnosti, které nechtějí bance sdělovat hodnotu majetku.

Má své výhody i nevýhody

Základních charakteristik hypotéky bez doložení příjmu je hodně. Jednak je to doba splácení, která se pohybuje okolo dvaceti let. Další je zástavní právo nemovitosti, kdy i nadále zůstanete majitelem nemovitosti. Oproti klasickým hypotékám je možné zaručit se majetkem třetí osoby.

Výhodou je rychlé vyřízení. Zpravidla je do 48 hodin schválená. Složitě se nemusí prokazovat bonita žadatele. Jedná se o vhodnou alternativu pro začínající podnikatele, kteří ještě neodevzdali žádné daňové přiznání.

Nevýhodou hypotéky bez doložení příjmu je vyšší úroková sazba. Požadování zástavního prává k nemovitosti a kratší doba splácení.

Rate this post
Sdílejte