Kuchyňská baterie úplně změní vaši kuchyňskou linku

Kuchyňská baterie úplně změní vaši kuchyňskou linku

Sdílejte

Kuchyňská baterie úplně změní vaši kuchyňskou linku

By: Kayleigh Ghiot

Dřez s kuchyňskou baterií je běžná součást každé kuchyně a bez ní bychom si kralování v kuchyni nedokázali představit. Stále potřebujeme něco opláchnout, ať už jde o potraviny či nádobí a je složité a zbytečné s tím chodit třeba do jiné místnosti. Ale jakou baterii si vybrat?

Jaké jsou typy kuchyňských baterií?

Kuchyňské baterie mají několik druhů. Kromě toho, že mohou být různě umístěné, tak mají také různé spouštění vody.

Mezi základní a tradiční typ patří kohoutková baterie, což znamená, že má dva kohoutky – na ovládání teplé a studené vody zvlášť. Je to oblíbený typ, ale náročnější na štelování teploty vody a kromě toho mají také poněkud vyšší spotřebu vody.

Dalším typem je baterie páková, což znamená, že má páku, kterou ovládáte. Většinou nahoru a dolu pro spuštění či zastavení vody a doleva doprava pro zvolení teplé či studené vody. Tato baterie je právě vhodnější pro štelování teploty, protože je citlivější.

A další variantou může být dotyková baterie, která je sice praktická, když máte špinavé ruce, protože voda začne téct po lehkém stisknutí, avšak není vhodná do kuchyně, protože si můžete zvolit jen jednu teplotu vody a také teče jen nějakou dobu, takže budete muset tlačítko častěji mačkat, což je nevýhoda, protože si ji nemůžete kdykoliv vypnout a tak se může stát, že chvíli teče voda i naprázdno, což je zbytečné.

Jaké má kuchyňská baterie provedení?

Opět existuje několik variant, mezi kterými si můžete vybrat tu správnou do vaší kuchyně. Dokonce dnes jsou nabízeny i barevné kuchyňské baterie, avšak záleží jen na vás, čemu dáte přednost, co se vám bude více líbit a hlavně najít správné provedení, které by ladilo nejen s dřezem, ale s celým vybavením kuchyně.

Pokud se tedy rozhodnete pro nerezový dřez, bylo by dobré najít i baterii, která by k tomu ladila, což může být baterie z nerezu, chromu či jiných ušlechtilých kovů. Naopak pokud máte granitový dřez, měli byste vybírat spíše z nabídky keramických baterií a podobně. Další, na co byste měli myslet je i údržba a úklid, takže vybírat takovou baterii, která se bude jednoduše udržovat v čistotě, proto je lepší sáhnout po matném provedení.

Kde mohu kuchyňské baterie zakoupit?

To je opravdu jednoduchá záležitost. Stačí navštívit obchod s nábytkem a ostatním vybavením do domu či bytu, kde byste měli kuchyňskou baterii určitě najít. Také se může objevit v obchodech, kde se prodávají spotřebiče do kuchyně. A pokud si chcete udělat nákup jednodušší, tak zcela jistě si můžete objednat některou z baterií přes internet.

Kuchyňská baterie je nedílná součást naši kuchyně, proto byste měli být při výběru pečliví.

Rate this post
Sdílejte