Nové LED žárovky dodají příjemné světlo a ušetří vaše peníze

Nové LED žárovky dodají příjemné světlo a ušetří vaše peníze

Sdílejte

Nové LED žárovky dodají příjemné světlo a ušetří vaše peníze

Poté, co se přestaly prodávat staré druhy žárovek, čím dál víc spotřebitelů přechází na svícení za pomoci jiných žárovek a ostatních svítidel. Inovace se nemusíte bát, není nikterak náročná a potěší vás z důvodu větších úspor za elektrickou energii.

Poznejte přednosti LED žárovek

Nejčastěji používanou náhradou klasických žárovek jsou LED žárovky, u nichž světlo vyzařují diody. Jsou velmi efektivní, mají až 100x vyšší životnost a jsou až 10x úspornější než vláknové žárovky  – vydrží svítit až 50 000 hodin. Také šetrnost k životnímu prostředí je větší, jsou ekologické.

Není potřeba, abyste měnili objímky, nebo si pořizovali nové lampy a jiné světla. Vše může zůstat tak jak bylo, protože výrobci LED žárovek přizpůsobují závity leta používaným velikostem objímek.

Co je nutné k přechodu ze starých žárovek na LED žárovky

Autor obrázku: US CPSC

Protože můžou mít LED žárovky jiný závit, než klasické žárovky, je potřeba, abyste při výběru správné LED žárovky sledovali právě velikost (označení) závitu.

Téměř všechny žárovky nahradí LED žárovka se závitem E27. Používá se u pokojových žárovek, LED žárovek, halogenových žárovek i úsporných zářivkových žárovek.

Další možností je závit E14, který vyhovuje do stolních a pokojových lamp.

Závit MR 16 nachází využití u bodových světel, podhledů, v kuchyni, koupelně, na schodištích, toaletách a v předsíních.

LED žárovka se závitem GU10 nachází využití jako LED žárovka se závitem MR 16.

Možnosti LED žárovek

LED žárovky jsou velmi různorodé. Zavítáte-li do e-shopu www.rd-shop.cz, můžete se ihned přesvědčit o jejich pestrosti a podrobných vlastnostech.

Mají rozdílné tvary, odlišný počet diod, rozdílný vyzařovací úhel, barvu světla (odstín teplá / studená bílá), ale i různou energetickou účinnost. Jsou vyráběny z různých materiálů, dají se používat se stmívačem, musíte na to však myslet už při nákupu.

Rozdílů je více, stačí, když se podíváte na konkrétní druh žárovky, nebo si necháte poradit ve specializovaném e-shopu nebo prodejně.

 

LED žárovky jsou velmi dobrou náhradou klasických vláknových žárovek a není na místě se jejich používání bát, nebo se z nějakého důvodu jejich používání bránit. S jejich pomocí ušetříte za spotřebu elektrické energie, díky delší životnosti je nebudete měnit tak často, jako to bylo u starých žárovek a také navodí příjemné prostředí všem osvětleným místnostem.

Rate this post
Sdílejte