Vyberte si kvalitní světla na tmavé zimní večery

Vyberte si kvalitní světla na tmavé zimní večery

Sdílejte

Vyberte si kvalitní světla na tmavé zimní večery

V obchodech se svítící technikou najdete přehršel různých osvětlení, ať už lustrů, lamp, nebo jiných světel. Jak však vybrat světlo, aby vám svítilo dostatečně a přitom ne příliš. Do domovů si můžeme vybírat z třech základních typů světel. Závěsné na strop, na stěnu, nebo stojící lampičky na stůl a lampy ke gauči.

Pracovní stůl potřebuje osvětlení

Autor obrázku: US CPSC

Pracujete-li doma u pracovního stolu, bude pro vás jeho dobré osvětlení velmi důležité. Nekazte si oči a vyberte si designově hezkou a přitom účelnou lampičku. Barva by vám měla být příjemná, lepší jsou teplé odstíny bílé a jasnější odstín zářivek.

Osvětlení nástěnné a dekorační lampy

Všechny byty podtrhne zajímavě řešené dekorativní osvětlení. Volit můžete z nenápadných barevných lamp, které plní spíše funkci skutečně dekorativní, nebo orientační, ale nemůžete u nich pohodlně číst. Pro tyto účely jsou určeny spíše stojící lampy s výkonnými zářivkami, stejně tak jako lampy, které přimontujete ke stěně.

Trendem dneška jsou nástěnné lampičky s naklonitelnou hlavou, které fungují na úsporných LED žárovkách. I dlouhodobě zapnuté osvětlení tak vyjde poměrně levně. Využití najdou i ve vitrínkách, osvětlení obrazů, nebo schodišť.

Centrální osvětlení je dominantou místnosti

I přes všechny vyjmenované druhy osvětlení jsou tím hlavním lustry a centrální lampy. Zvláště ve tmavých místnostech, které jsou orientovány na severní stranu, nebo místnosti, které nemají okna jsou nedílnou součástí.

Při výběru berte v potaz výšku stropu místnosti. Pokoje s nižším stropem je lepší osvítit stropním světlem s více žárovkami, které lépe a rovnoměrně osvítí celou místnost.

Rate this post
Sdílejte