Vítáme jaro aneb trocha inspirace pro jarní náladu doma i na zahradě

Vítáme jaro aneb trocha inspirace pro jarní náladu doma i na zahradě

Sdílejte

Vítáme jaro aneb trocha inspirace pro jarní náladu doma i na zahradě

Po mírné zimě přichází jaro, a i když teplotně to zatím není velký rozdíl, přece jenom se v nás již pomalu probouzejí příjemné jarní pocity a nálady. Kromě jiného máme větší chuť k procházkám a také si více všímáme svého domova, který chceme po zimě trošku osvěžit a „vyjarnit“.
Nebudeme zde mluvit o běžném jarním úklidu, který se dělá všude a často i s radostí, protože po něm jsou naše domovy nádherně čisté a voňavé. My se soustředíme spíše na jarní osvěžení a výzdobu našich bytů a domů. Čistá okna a dveře nás s největší pravděpodobností vyzvou k zavěšení nějaké té jarní dekorace do bytu.

Nabídka věnců a dalších dekorací k zavěšení na zeď či jinam je velmi široká, jisté ale je, že takový věnec by měl být skutečně jarní, tedy plný veselých barev, jarních květin případně i zvířátek.

Květinový věnec „Krokusy“

1 krokusy

Kromě oken a dveří ale můžete hezky ozdobit i vchod do bytu či domu například novou rohožkou s hezkým jarním motivem, nebo pomocí jiné dekorace.

Rohožka „Zahradní domek“

2 rohožka

Věděli jste, že my Češi jsme – hned za Švédy – druhými největšími chataři, chalupáři a zahrádkáři na světě? V Česku je téměř půl milionu rekreačních nemovitostí a tak u nás snad neexistuje člověk, který by neměl svůj kousek pozemku či zahrádky.

V tomto období brzkého jara ještě mnoho květin na zahrádce není, nejkrásnější květy bývají od května do září, ale vy si můžete snadno pomoci nějakou tou přirozeně vypadající umělou květinou. Žádné zalévání, ale spousta krásy a radosti a navíc – jsou skutečně k nerozeznání od pravých.

4 muškáty

3 muškáty

 

A abyste svou zahrádku dobře připravili na příchod skutečných květů, doporučujeme dekorativní obruby k záhonům, které, ačkoli jsou z odolného plastu, vypadají jako skutečné dřevo. Jejich aplikace je velmi jednoduchá, protože každé polínko má 2 hroty. A můžete jimi kromě záhonků ohradit také například zahradní cesty.

5 obrub k záhonům

4obrub

 

Autorka: Jana Nováková

Zdroje fotografií: MAGNET-3PAGEN

Rate this post
Sdílejte