Půdní byty mají své jedinečné kouzlo

Půdní byty mají své jedinečné kouzlo

Sdílejte

Půdní byty mají své jedinečné kouzlo

Jestliže sháníte nebo v blízké budoucnosti budete hledat nové bydlení, mohlo by se vám líbit v půdním bytě. Nabízí uživateli zcela jiné prostory, než ten klasický, který známe z filmů i praktického života běžné české rodiny.

Rozdělení půdních bytů

Máte možnost vybrat si z několika typů půdních bytů:

Mezonetový byt – je vzdušný, skládá se ze dvou a více podlažních úrovní, která jsou spojena interiérovým schodištěm.

Půdní vestavba bytů – můžete v nich najít střešní vikýře, které velmi hezky prosvětlují prostor a jsou hezkým ozvláštněním interiéru. Výška stávajícího hřebene střechy i její sklon je ponechán v původním provedení.

Půdní nástavba bytů – u tohoto typu bydlení se nerespektuje stávající výška hřebene střechy a její sklon, do dvorní části se obvodové zdivo nadezdí a zhotoví se střecha pultová.

Přednosti půdních bytů

Rozhodnete-li se pro tento typ domova, získáte tak více pozitiv. Jsou jimi např. neomezený přístup k přírodnímu světlu, které lze získat střešními okny, nebo velkými okny do terasy. Také si jistě oblíbíte krásný výhled na červené střechy okolních budov, na noční pohled na město, nebo možnost usínat blízko nebe a hvězd.

Lze takto najít i prostor pro zbudování příbytku v částech města, kde už nejsou stavební parcely k prodeji, kde jsou volné byty ve velmi nedostatečném množství. Není nutné řešit inženýrské sítě, stavět základovou desku a ostatní podstatné věci spojené se stavbou domu. Také vás nebude obtěžovat hluk rodiny bydlící nad vámi.

Za zmínku jistě stojí i skutečnost, že jsou tyto byty ekonomické. Jsou sice trochu limitovány stávající dispozicí a konstrukcí, ale najdete-li kvalitního architekta, všude se dá navrhnout a zařídit kvalitní a plnohodnotné bydlení.

Pokud se začnete zajímat o střešní byty v Praze nebo jiném městě u nás, jistě si je rychle zamilujete. Bydlení v nich je pohodlné a velmi příjemné.

Rate this post
Sdílejte