Mobilní domy. Pobláznily Ameriku a teď míří i k nám

Mobilní domy. Pobláznily Ameriku a teď míří i k nám

Sdílejte

Mobilní domy. Pobláznily Ameriku a teď míří i k nám

Mobilní domy (tzv. mobilheimy) jsou zajímavou alternativou ke klasickým domům. Stojí mnohem méně peněz, můžete se s nimi prakticky kdykoliv a kamkoliv přestěhovat a taky je lze dle libosti měnit za větší, menší atp. Není divu, že v Americe a západní Evropě jdou mobilní domy doslova na dračku. V Česku ještě takovou tradici nemají, ale v posledních letech se to začíná měnit.

Ideální pro mladé páry, studenty či seniory

mobilheimNejvětší předností mobilních domů je bezesporu jejich pořizovací cena. Ty nejlevnější začínají na ceně okolo 130 000 Kč, do milionu už pak seženete téměř luxusní apartmán. I proto k bydlení v mobilních domech často sahají mladé páry, které si klasické bydlení za několik milionů nemohou dovolit. Mobilheimy přijdou vhod také studentům, seniorům nebo lidem, co se rozhodli žít single. Dále je lze využít i pro kancelářské nebo hotelové účely.

Nové bydlení za jeden den

Pořídit si nový mobilní dům je skoro tak snadné, jako nakoupit v krámku salám na večeři. S trochou nadsázky lze říci, že stačí, když si ráno dům objednáte a odpoledne už můžete bydlet. Tak jednoduché to samozřejmě není, protože k plnohodnotnému bydlení potřebujete pozemek s inženýrskými sítěmi, který je nutné si buďto koupit nebo pronajmout. Přesto je pořízení mobilheimu bezesporu mnohem rychlejší, než koupě klasické nemovitosti.

Stěhování? Stačí jenom zapřáhnout za auto

Jak už samotný název napovídá, mobilní domy mají obrovskou výhodu ve své mobilitě. Prodávají se totiž na kolech, takže k přemístění je stačí jenom zapřáhnout za tahač (u menších domů nebo přesunů v rámci několika metrů můžete použít i osobní auto) a jet – kamkoliv vás nohy, resp. kola, nesou. Pro lidi s duší cestovatele jsou v tomto směru mobilheimy doslova splněným snem.

Nikdy se neomrzí

Vzhledem k nízké pořizovací ceně a možnosti kupovat mobilheimy vcelku si můžete svůj dům kdykoliv vyměnit za jiný. Omrzel se vám ten původní? Je pro vás moc malý? Nebo zbytečně velký? Žádný problém. Vlastní bydlení dnes nemusí být jen otázkou celoživotní hypotéky. Mobilní domy jsou alternativou, kterou stojí za to minimálně promyslet. Podívejte se na nabídku třeba tady – a určitě nám dáte zapravdu.

Rate this post
Sdílejte