Dřevostavby či zděné, bungalovy na klíč jsou levné a rychle postavené

Dřevostavby či zděné, bungalovy na klíč jsou levné a rychle postavené

Sdílejte

Dřevostavby či zděné, bungalovy na klíč jsou levné a rychle postavené

Autor obrázku: larsjuh

Snad každý z nás už od mala sní o svém vlastním krásném bydlení. Naše představy o vlastním bydlení se mohou velmi lišit. Někdo sní a přeje si bydlet se svou rodinou ve velkém rodinném domě. Jiní zase sní o bydlení v menším přízemním domečku. Naše představy o bydlení se tak mohou velmi lišit. Ke splnění našich představ o bydlení nám mohou pomoci stavby na klíč.

Pořídili jste si, už pozemek a teď přemýšlíte nad tím, jaký dům si tam postavit. Toužíte po domečku s jedním podlažím a pravidelným tvarem. Tato představa se dá lehce splnit. Řešením je totiž bungalov na klíč. Stavba bungalovu na klíč ušetří i hodně starostí.

Bungalov, seznamte se

Bungalov na klíč je lehká obytná stavba. Zpravidla má pravidelný až čtvercový půdorys doplněný vstupní verandou. Bungalov na klíč je realizovaný jako stavba s velice praktickým dispozičním rozložením místností. Typickým atributem bungalovu na klíč je bydlení úsporně a rychle. Což je naprostá pravda, protože při stavbě bungalovu na klíč je jedinou vaší starosti najít firmu, která provádí stavbu bungalovu na klíč.

Na českém stavebním trhu dnes již existuje mnoho firem, které provádějí výstavbu bungalovu na klíč. Stačí si firmu vybrat a může začít jednání o stavbě vašeho vysněného bungalovu na klíč. Ještě před návštěvou firmy, bychom si měli ujasnit pár základních věcí ohledně bydlení v bungalovu na klíč. Především jde o záležitosti, jako pozemek, typ bungalovu a finance. Tyto věci vám poté usnadní i domluvu s firmou, která provede výstavbu bungalovu na klíč.

Jaký bungalov vybrat?

Autor obrázku: Hawaii County

Pokud máte dostatečně velký pozemek, bungalov na klíč je vhodným řešením. Výstavba bungalovu na klíč se totiž nejvíce hodí na velký pozemek. Výstavba bungalovu na klíč totiž zabere větší místo, než klasický rodinný dům. Zároveň tak ale získáte ideální řešení pro propojení obytné části domu se zahradou. Bungalov na klíč má velkou výhodu v tom, že je bezbariérově přístupný a zajišťuje i bezpečí před úrazem či pádem.

Zvolit si můžete ze dvou typu bungalovu na klíč. Buď si vyberete bungalov na klíč zděný, nebo naopak zvolíte variantu bungalovu na klíč v podobě dřevostavby. Výběr typu bungalovu na klíč se bude odvíjet i od toho, kolik financí jste ochotni vynaložit na pořízení bungalovu na klíč. Levnější variantou jsou bungalovy na klíč ze dřeva. Ovšem toto rozhodnutí musíte učinit vy sami.

V případě, že máte v těchto záležitostech jasno, tak stačí zajít do firmy a domluvit se na výstavbě bungalovu na klíč. Ve firmě si jako první věc domluvíte konzultaci s projektantem, který by měl stavět bungalov na klíč dle představ klientů. Pokud dojde k dohodě mezi vámi a projektanty, začne se stavět. Pozor si hlavně dejte při podpisu smlouvy o dílo.

Ve smlouvě o dílo nesmí chybět takové náležitosti, jako je jméno firmy, která výstavbu bungalovu provede, jméno a adresa klienta, termíny, podmínky a sankce. Důležitou součástí smlouvy o dílo je i soupis použitého materiálu na bungalov. Rovněž bude ve smlouvě o dílo uveden konečný termín stavby. V ten den dostanete klíč od svého bungalovu na klíč a můžete se stěhovat.

Bungalovy na klíč jsou zejména vhodné pro starší generace a rodiny s malými dětmi. Jejich výstavba je rychlá a levná.

Rate this post
Sdílejte