Když chcete stavět

Když chcete stavět

Sdílejte

Když chcete stavět

Pokud uvažujete o stavbě rodinného domu podle vlastních představ, bude před Vámi stát několik klíčových kroků ještě před zahájením samotné stavby. Jednak musíte mít k dispozici pozemek, na kterém budete stavět, povolení od stavebního úřadu a veškeré další náležitosti. Pro soukromou osobu může být vyřizování před samotnou stavbou mnohdy srovnatelně náročné jako stavba samotná.

Najměte si odbornou pomoc

Pokud se Vám podaří najít pozemek, který bude odpovídat Vašim představám a bude splňovat veškeré Vaše nároky a rozhodnete se pro jeho pořízení, je nutné ještě prověřit, zda není místním katastrálním úřadem veden jako typ pozemku, který není určen pro stavbu rodinného domu.

V případě, že tyto starosti nechcete řešit sami, můžete využít služby realitních kanceláří, které se postarají o to, aby nákup pozemku proběhl v pořádku a pozemek splňoval všechny nezbytné náležitosti. A v případě potřeby za Vás kvalitní realitní kancelář vyřídí i nutná povolení a to včetně vyřízení stavebního povolení. Trvat jim to bude jen zlomek času, který byste na úřadech jako laici strávili Vy.

Autor obrázku: Martin Pettitt

Již stavíte? Nechte si provádět kontroly

Pakliže již stavbu zahajujete, máte jistě určitou představu o kvalitě provedení stavby a také termínech jejího dokončení. Jen člověk s dostatečnými znalostmi ze stavebnictví je schopen si stavaře a řemeslníky v průběhu stavby ohlídat a posoudit kvalitu prováděné práce. Pokud takové znalosti sami nemáte, tak i v této oblasti Vám kvalitní realitní kancelář může pomoci a zajistí pro Vás stavební dozor, který podle zadaných pokynů pohlídá vaši stavbu nebo rekonstrukci a tím pomůže předejít eventuálním reklamacím a nutným dodělávkám a pohlídá kvalitu stavby.

Rate this post
Sdílejte