Chcete nebo musíte se stěhovat? – 1. část

Chcete nebo musíte se stěhovat? – 1. část

Sdílejte

Chcete nebo musíte se stěhovat? – 1. část

Pokud vybíráte nový dům a potřebujete se co nevidět stěhovat, pak je zde několik tipů, jak na tom ušetřit.

1. Stěhovací firma vs. přátelé

Autor obrázku: Cambodia4kids.org Beth Kanter

Můžete oslovit svou rodinu či kamarády, aby vám vypomohli svými auty a svým časem při převozu vašich věcí, které si stěhujete do nového domova. Pokud si zaplatíte stěhovací servis, pak budete mít sice větší pohodlí, protože pro vás budou vozy připravené a doprava bude v kompetenci firmy, ale zase si značně ulevíte vaší peněžence. Můžete si tak vybrat několik variant vozů podle toho, co stěhujete. Jejich adekvátní volba velikosti pak pozitivně ovlivní cenu celého stěhování.

2. Rezervace stěhovací služby

Pokud se vzhledem k pracovní zatíženosti chcete stěhovat přes víkend, pak počítejte s tím, že si službu musíte zamluvit dostatečně dlouho dopředu, víkendy jsou totiž obdobím, které bývá často obsazené, zvláště pak konce měsíců bývají zaplněné, proto si aspoň s několikatýdenním předstihem rezervujte tuto službu.

3. O množství a velikosti věcí stěhovací společnost předem informujte

Budete-li potřebovat stěhovat i větší kusy nábytku, pak si objednejte aspoň 4 pracovníky, pokud stěhujete spíš menší kusy nábytku, pak budou stačit jenom dva dělníci.

4. Zajistěte blízké parkovací místo

Peníze můžete ušetřit, když se vám podaří zajistit parkovací místo pro stěhovací vůz tak, aby bylo co nejblíže ke vchodu budovy. Každý metr může být důležitý, protože čím rychleji bude zboží složeno na místo, tím méně za službu zaplatíte.

5. Není dobré stěhujou-li se dvě domácnosti v jeden den

Počítejte s dostatečným časovým předstihem upozornit sousedy a spolubydlící o daném termínu stěhování. Můžete využít informační nástěnku či informační cedulky, které se dají vyvěsit na výtah nebo přímo na dveře vašeho bytu. Tak se vyhnete nepříjemné situaci, ke které by mohlo dojít, kdy by se v jeden den stěhovaly dvě domácnosti. To by bylo nejen nepříjemné a nepohodlné, také by se to značně prodražilo.

6. S balením věcí si dejte na čas

Pokud si chcete své věci zabalit sami, pak tak proveďte dostatečně dlouho dopředu, abyste měli jistotu, že to všechno zvládnete udělat v klidu a budete na to mít dost času. Přichystejte si dostatečně dlouho dopředu krabice či kartony, nejlépe krabice od banánů, které si můžete postupně nosit z hypermarketů. Potřebovat budete i lepicí pásky či velké pytle z plastu, které se hodí na zabalení oblečení nebo peřin. Pokud ale chcete sbalit obleky či večerní róby, pak je do igelitových pytlů nebalte. Noste je ve speciálních krytech vyrobených právě na tyto sváteční druhy oblečení.

Rate this post
Sdílejte